Před 90 lety: Třicetistupňový mráz odložil zápas | SK Slavia Praha
Více

Před 90 lety: Třicetistupňový mráz odložil zápas

Před 90 lety musel být odložen domácí zápas Slavie s Teplicemi kvůli třicetistupňovému mrazu. V sobotu 9. února, kdy hrajeme se stejným soupeřem, má být polojasno a kolem osmi stupňů nad nulou.

O této události existuje řada dokladů a zpráv. V neděli 2. února 1929 se měl hrát na hřišti Slavie na Letné zápas s Teplicemi. Šlo o Zimní turnaj profesionálů O pohár Poledního listu. Nakonec se zápas nehrál.

Nebylo to však kvůli sněhu, kterého napadlo jen velmi malé množství. Hlavní překážkou byl rekordní mráz. Teploměr u správcova bytu ukazoval rekordních 31 stupňů Celsia pod nulou! A tak sudí Štěpanovský nedovolil zápas odehrát. František Plánička na tuto chvíli po letech vzpomínal: „Já jsem měl do brány připravené dva svetry a hráči v poli si mohli pod trenýrky vzít spodky, kterým se tehdy říkalo podvlíkačky, všichni jsme je znali z vojny.“

Zápas se nakonec hrál až 24. února. Odložený zápas Slavia jasně vyhrála 8:0, Franci Svoboda dal čtyři góly. Zimní turnaj profesionálů O pohár Poledního listu se dohrával až v dubnu. 

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články