Premier Cup: Druhé místo i cena pro NEJ střelce | SK Slavia Praha
Více

Premier Cup: Druhé místo i cena pro NEJ střelce

V sobotu 16. října ve sportovním areálu v Horních Měcholupech proběhl jubilejní desátý ročník Premier Cupu. Na tradičním mládežnickém turnaji, který slávistická akademie pořádá, obsadily sešívané naděje druhé místo.

V letošním roce se na turnaji pro kategorii U13 (ročník 2009) představily týmy Baníku Ostrava, Sigmy Olomouc, Sparty Praha, akademie španělské Barcelony z Polské Varšavy a domácí Slavia Praha. Celodenní fotbalové představení se hrálo ve formátu jedné skupiny, kde se utkal každý s každým. Desítky fanoušků všech zúčastněných týmů mohli sledovat prestižní pražské a moravské derby, ale také atraktivní utkání zahraničního účastníka, který byl pro české kluby velkou neznámou.

O vítězství v turnaji se týmy praly až do posledních zápasů. Nakonec se z prvního místa při závěrečném vyhlášení radoval pražský rival. Sešívaní skončili na místě druhém se sedmi body. Bronzovou medaili si odvezla Polská akademie Barcelony z Varšavy. Na čtvrtém a pátém místě se umístily oba moravské kluby Olomouc a Ostrava, přesně v tomto pořadí. 

„Na Premier Cupu jsme hráli jen s kvalitními soupeři, se kterými se chceme porovnávat co nejčastěji. Do turnaje a prvního zápasu s Ostravou jsme vstoupili dobře. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Potom přišel zápas se Spartou, ve kterém jsme prvních 20 minut byli lepší. Neměli jsme sice moc šancí, ale soupeře jsme na svoji polovinu nepustili. Dostali jsme dva hloupé góly a kluci se z toho sesypali. Výsledek tomu poté taky odpovídal. V zápase s Varšavou jsme odehráli výborných 30 minut a dostali jsme se do vedení 5:1. Poté jsme přestali hrát a Varšava dokázala dvěma góly v jedné minutě utkání zdramatizovat, ale zvládli jsme to. V posledním zápase se Sigmou Olomouc nám utekl začátek kdy jsme prohrávali rychle 0:2 a následně 1:3. Doháněli jsme skóre a podařilo se nám v poslední minutě vyrovnat,“ zhodnotil utkání sešívaných hlavní trenér U13 Tomáš Wolf.

Cenu pro nejlepšího střelce turnaje si pak odnesl domácí fotbalista v červenobílém dresu Aleksa Ilinčič. „Aleksa vyhrál cenu pro nejlepšího střelce i na našem předchozím turnaji v Polsku, takže tak velké překvapení to pro nás nebylo. Je to šikovný kluk a snad mu to takhle bude střílet i dál,“ chválí nejlepšího střelce turnaje Wolf.

„Mezi pozitiva, která nám přinesl Premier Cup, řadím, že dokážeme přenést to, co trénujeme, i do zápasů. V zápasech se objevily situace, na které kluci dokázali reagovat a přenést zkušenosti z tréninků," uzavírá hlavní trenér.

FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha 2:4
AC Sparta Praha - Barca Academy 
Warszawa 3:3
SK Sigma Olomouc - FC Baník Ostrava 2:2
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 1:6
Barca Academy Warszawa - SK Sigma Olomouc 0:0
FC Baník Ostrava - AC Sparta Praha 1:5
SK Slavia Praha - Barca Academy Warszawa 5:4
AC Sparta Praha - SK Sigma Olomouc 2:1
Barca Academy Warszawa - FC Baník Ostrava 2:1
SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha 3:3

Hlavním partnerem turnaje je PRE

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články