Pro fanoušky by to byl dokonalý zážitek | SK Slavia Praha
Více

Pro fanoušky by to byl dokonalý zážitek

Sešívaní porazili v 17. kole FORTUNA:LIGY druhý tým tabulky Jablonec jasně 3:0. „Musíme se soustředit na to, abychom stejně hráli i nadále,“ říká spokojený Jindřich Trpišovský.

„Zápas jsme zvládli výsledkově i herně. Nedělám to moc často a nevím, jestli jsem to ve Slavii vůbec někdy řekl, ale výkon byl takový, jaký bych si vždy představoval. Byly tam samozřejmě nějaké chyby, Jablonec dal břevno, Koli na konci chytil gólovku. To ale patří ke kreativnímu výkonu, kdy se tlačíte dopředu. Škoda, že tady nemohli být fanoušci, hráči obou týmů by si to zasloužili, byl by to pro všechny dokonalý zážitek. Výkon týmu nás všechny zahřál. Díky Jablonci se hrál zajímavý fotbal, soupeř hrál aktivně a chodil ve velkém počtu dopředu. Jediná škoda je, že jsme neproměnili více šancí, například v prvním poločase střelu Petera Olayinky na zadní tyč, nebo v druhé půli šanci Honzy Bořila. Myslím tím situace, které si branku zasloužily a na které si zítra nikdo nevzpomene. Kdyby ale skončily gólem, byly by to úžasné akce,“ hodnotí vítězství nad Jabloncem trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní díky výhře nad Severočechy zvýšili svůj náskok na čele ligové tabulky na dvanáct bodů. „Soutěž je ještě dlouhá, ve fotbale se toho může stát hodně. Proti Jablonci jsme udělali důležitý krok, máme tři body ze zápasu s druhým týmem tabulky. Liga je ale ještě dlouhá, čekají nás další dvě soutěže a v dnešní době se neodvažuji odhadnout ani to, co bude za týden nebo dva. Jablonec byl strašně kvalitní soupeř, ne náhodou měl teď šnůru výher, klobouk dolů před nimi. Za tři roky jim odešla spousta hráčů, přesto jsou druzí a hrají skvělý fotbal. My máme aktuálně dobrou formu a náskok, to se ale může rychle změnit. Musíme se soustředit na to, abychom podávali takové výkony i nadále. Byli pracovití a udrželi atmosféru v týmu. Soutěž končí až v květnu, to je ještě strašně daleko,“ ví kouč Slavie.

Hráči musí být dál hladoví, Sima bránil jako pes

I přes jinak skvělý výkon našel trenér Slavie ve hře drobné nedostatky. „Nikdy nic není dokonalé, i soupeři se proti nám dostávají do šancí, Jablonec trefil břevno, Schranz byl v  dobré příležitosti na začátku zápasu. Pracujeme na hodně věcech, zapracování nových hráčů, přepínání dozadu. V poslední době jsme se posunuli v předávání míčů od obránců ke středním záložníkům, můžeme ale ještě zlepšit míče za obranu. Celkově je stále na čem pracovat. Teď to vypadá všechno dobře, je to ale stále křehké, stačí, aby nám vypadl nějaký důležitý hráč. Je důležité hráče stále zlepšovat a zdokonalovat, každý zápas bude jiný. Zaplaťpánbůh bylo tentokrát skvělé hřiště, trávníkáři se o něj dobře starají, my na něm netrénujeme, aby bylo připravené na zápas. Když ale vidím situaci jinde v lize, jsem hodně zvědav, jak to na některých hřištích bude vypadat v březnu nebo dubnu. Jsme rádi, že máme teď dobrou formou, vše sice vypadá hezky a jednoduše, nic ale netrvá věčně. Musíme pracovat na tom, abychom si ji udrželi, měli pohodu. A aby hráči stále byli hladoví a pracovití,“ říká trenér sešívaných, kterého těší i první čisté konto v roce 2021.

„S defenzivou musím být spokojený, nastala spousta změn, odešel Vláďa Coufal, zranil se Lukáš Masopust. Hraje Alex Bah, který je tady čtrnáct dní i s cestou, zranil se David Hovorka. V posledních pěti zápasech bylo v defenzivě hodně rotací, i tak ale hrajeme dozadu velice dobře, což je dáno prací celého týmu, výborně pracuje všech pět záložníků i útočníci. Je to zásluha všech hráčů a když pak přijde někdo nový, jako teď Alex, hodně mu to pomůže. Máme Ondru Kúdelu, to je dirigent, který pořeší případné problémy, pokud je rychlostní situace, natáhne zase krok David Zima. Pokud ale ze sestavy někdo vypadne, může nás to rozhodit a pak vzadu hoříme, jako se nám to stalo minulý zápas ve Zlíně,“ má jasno kouč Slavie.

Dlouhou rozmluvu vedl Jindřich Trpišovský s Abdallahem Simou poté, co jej v 77. minutě stáhl z trávníku „Chválil jsem ho za výkon. Ve Zlíně jsme ho střídali v 60. minutě, protože tam nebyl úplně kvalitní terén a Simič měl naběháno to, co normální hráč za celý zápas. Teď šel dolů proto, že byl kluzký terén a on měl žlutou kartu. Jak chodí do všeho naplno, báli jsme se, aby mu to nepodklouzlo a nedostal červenou. Chválili jsme ho i za defenzivu, ve Zlíně se mu občas nechtělo dozadu, tentokrát ale bránil jak pes,“ nešetří chválou na adresu senegalského křídelníka trenér sešívaných.

Petar Musa urazil velký kus cesty

V únoru sešívaní vstoupí do vyřazovací části Evropské ligy a už za pár dní se uzavírá jarní soupiska prestižní evropské soutěže. „Soupiska je bohužel problém, můžeme udělat jen tři změny, tři hráče dopsat a tři vyndat. Je proto skvělé, že se vrátil Honza Stejskal, Honza Kuchta se naštěstí počítá jako odchovanec. Je škoda, že můžeme zapsat jenom tři hráče, nebude to lehké rozhodnutí. Je pravděpodobné, že teď odejde jeden hráč na hostování, snažíme se naopak získat jednoho hráče směrem dozadu. Po zranění Davida Hovorky nemáme nikoho na tomto postu, koho bychom mohli stáhnout z hostování,“ přibližuje trenér sešívaných a konkretizuje očekávané změny.

„Hráč do obrany je Simon Deli. Jako první možnost jsme uvažovali stáhnout někoho z hostování, ale ukázalo se, že to není možné. Hostování Simona do konce sezony by mohlo být dobré řešení pro obě strany, on sám navíc projevil velký zájem o návrat. Odejít by naopak měl Petar Musa, který by měl zbytek roku strávit na hostování bez opce v Unionu Berlín. Petar si chce zkusit Bundesligu a po poradě s ním jsme se ho rozhodli uvolnit. Je to pro něj velká zkušenost a nám to dá prostředky, abychom mohli angažovat Simona. Union nám dá garanci, že Petar odehraje nějaký počet zápasů. Díky tomu získá nějaké zkušenost a v létě se nám vrátí,“ těší kouče Slavie.

„Hostování bez opce byla naše podmínka, Petar má velké schopnosti. Umí se dostávat do šancí a má velkou budoucnost. Honza Kuchta to teď tady chytil za pačesy a vypadá velice dobře, máme v týmu i další možnosti. Všichni ale víme, co v sobě Petar má. Původně se mělo jednat o hostování s opcí, to jsme ale automaticky zamítli. Jsme rádi, že do toho Union šel i bez opce, je vidět, že ho hodně chtějí. Sháněli z určitých důvodů útočníka a nabídli nám velice zajímavé podmínky, které nám umožní angažování Simona. Přejeme Petarovi, aby mu to tam padalo, má pozici v národním týmu U21 a může mu to pomoct na Euro. Je teď na něm, aby se prosadil. Aby si vás ale vzali do Bundesligy, musíte něco umět a musí o vás být přesvědčení. Petar urazil velký kus cesty, když ho chtějí do tak náročné soutěže, jako je Bundesliga,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články