Škoda a Hušbauer mají povolení jednat o angažmá v zahraničí | SK Slavia Praha
Více

Škoda a Hušbauer mají povolení jednat o angažmá v zahraničí

Dlouholeté opory červenobílých kapitán Milan Škoda a záložník Josef Hušbauer požádali klub o povolení k vyjednávání o zahraničním angažmá. Slavia s tím, vzhledem k jejich dlouholetým službám, souhlasila, hráči tak neodletí s týmem do španělské Marbelly.

„Milan Škoda i Pepa Hušbauer mají nabídky ze zahraničí. Klub oběma hráčům povolil vyjednávat o případném angažmá v cizině, s týmem tak na soustředění neletí,“uvedl ředitel komunikace Michal Býček.

Milan Škoda přišel do Edenu z Bohemians v lednu 2012 a ve Slavii se rychle zabydlel. Přestože musel část svého angažmá odehrát i na stoperu, vsítil kapitán červenobílých úctyhodných 77 ligových branek a je nejlepším novodobým střelcem klubu. V současné sezoně se prosadil pětkrát.

Třiatřicetiletý útočník oslavil nedávno 300. ligový start a vstoupil tak do Klubu ligových legend. Se Slavií získal dvakrát ligový titul, a to v letech 2016/17 a 2018/19, dvakrát se stal také vítězem MOL Cupu. Dvakrát si zahrál skupinu Evropské ligy, ve druhém případě pak se Slavií došel až do čtvrtfinále. Na podzim 2019 si pak připsal také start v Lize mistrů.

V mistrovské sezoně 2016/2017 se Škoda stal nejlepším střelcem ligy, od roku 2014 je jeho jméno napsané vedle slávistické ligové branky s pořadovým číslem 1000. V evropských soutěžích jsou asi nevýraznějšími brankami dvě na půdě Genku.

V prosinci tomu byly čtyři roky, co zamířil do Slavie Josef Hušbauer. Byl to tehdy jeden z nejsledovanějších přestupů – z kádru největšího rivala do týmu, který se po příchodu nových majitelů začal stavět téměř od začátku. Výsledek? Dva mistrovské tituly, dva domácí poháry, čtvrtfinále Evropské ligy a základní skupina Ligy mistrů.

Za své působení odehrál ve Slavii 122 ligových utkání, v nichž nasbíral v lize 22 branek (z toho 5 v této sezoně) a 33 asistencí. V mezinárodních pohárech včetně kvalifikací pak 25 utkání s bilancí 4+2, nezapomenutelné jsou určitě jeho dva góly do sítě Maccabi Tel Aviv.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články