Slavia k nově vznikající Komisi rozhodčích FAČR | SK Slavia Praha
Více

Slavia k nově vznikající Komisi rozhodčích FAČR

Vzhledem k častým dotazům médií Slavia zveřejňuje své stanovisko k aktuálnímu dění okolo Komise rozhodčích FAČR, kterou nově povede Portugalec Vítor Manuel de Melo Pereira.

SK Slavia Praha akceptuje souhlasné stanovisko LFA ČR a výkonného výboru FAČR a nerozporuje krátkodobé působení představitele Komise rozhodčích UEFA v čele Komise rozhodčích FAČR. Slavia by si přála, aby působení představitele UEFA bylo využito zejména k provedení systémových změn pro práci komise rozhodčích. Slavia je přesvědčena, že by komise měla být:

  1. Nestranná a nezávislá. Cestu k tomu vidí v plné profesionalizaci členů komise, uzavření smluvních vztahů se členy komise na 2-3 roky a principu neodvolatelnosti v případě, že členové komise hrubým způsobem neporuší pravidla FAČR nebo zákony ČR
  2. Transparentní ke klubům i k veřejnosti. Přáli bychom si otevřená jednání pro média a stanovení pevných pravidel pro komunikaci mezi komisí a kluby.
  3. Obsazená kredibilními odborníky se zkušenostmi na mezinárodní úrovni v soutěžích UEFA a FIFA.

Jsme přesvědčeni, že působení představitele UEFA by mělo být využito ke zpracování kariérního řádu a etického kodexu rozhodčích a zaveden objektivní plánovací systém k nasazování rozhodčích v jednotlivých zápasech.

V případě, že se tyto reformy podaří uskutečnit za podpory představitele UEFA a po dobu jeho působení v ČR, budeme jeho působení považovat za úspěšné. 

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články