Slavii posílí obránce David Jurásek | SK Slavia Praha
Více

Slavii posílí obránce David Jurásek

Do Slavie přestupuje jednadvacetiletý levý obránce David Jurásek. Český reprezentant do 21 let, který podzimní část odehrál v Mladé Boleslavi, podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2026.

„David Jurásek se dokázal přes svůj velmi mladý věk prosadit do základní sestavy Mladé Boleslavi a na podzim patřil k nejlepším levým obráncům v lize. Věříme, že má před sebou velkou budoucnost a bude pro Slavii platnou posilou,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Slavia je podle mě nejlepší klub v Česku. Je tady skvělé zázemí, fanoušci, všechno. Je to Slavia, jsem nadšený. V první řadě bych chtěl přesvědčit všechny lidi, že sem patřím, že to není omyl. Taky bych chtěl dosáhnout zisku titulu,“ říká po podpisu čtyřletého kontraktu David Jurásek.

David Jurásek se narodil 7. srpna 2000 v Dolním Němčí. Zde prošel mládežnickou akademií, potom se přesunul do Slovácka a také Zbrojovky Brno. Tam si také připsal svůj profesionální debut, když 1. července 2020 nastoupil do závěru utkání s Duklou Praha. Na konci léta přestoupil do Prostějova. Za něj si ve druhé lize připsal 25 startů, ve kterých dal tři góly z pozice levého záložníka.

Před sezonou 2021/22 přestoupil do Mladé Boleslavi, kde začal pravidelně hrát v základní sestavě. Během podzimní části zasáhl do patnácti utkání, dal jednu branku a na dvě přihrál. V říjnu také debutoval v reprezentaci do jednadvaceti let během kvalifikačního utkání na Euro proti Kosovu. Pak odehrál ještě dva zápasy s Anglií a Slovinskem.

Celkově za Mladou Boleslav v lize odehrál 1136 minut, další tři starty zaznamenal v MOL Cupu, kde pomohl Boleslavi k postupu do čtvrtfinále dvěma góly, skóroval proti Vyšehradu a Opavě.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články