Slávisté startují letní přípravu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté startují letní přípravu

Ve čtvrtek 23. července zahájil A-tým letní přípravu odjezdem na kondiční soustředění do Rakouska. S klubem odcestovaly letní posily i čtveřice mladíků.

Dva týdny a jeden den od posledního ligového zápasu ročníku 2019/20 se slávistický A-tým znovu sešel v Edenu. Svěřenci Jindřicha Trpišovského vyrazili ve čtvrtek 23. července na kondiční soustředění do Rakouska, od 4. srpna je pak čeká herní kemp v Laa an der Thaya na rakousko-českých hranicích s čtveřicí přípravných zápasů.

Tým dorazil do rakouského Aigenu kolem poledne, na odpoledne byl naplánován první kondiční výběh.

S týmem cestují obě dosavadní letní posily – obránce Ondřej Karafiát a útočník Jan Kuchta. Přidá se i čtveřice mladíků. Záložník Jakub Zeronik a obránce Alex Bárta (oba ročník 2001) nastupovali v uplynulé sezoně za B-tým, slovenský záložník Tomáš Rigo (2002) odehrál sezonu v U19, v letní lize pak nastupoval za B-tým. Gólman Matyáš Vágner (ročník 2003) chytal v loňském ročníku za U19 a U17. Brankář Jan Sirotník, který v uplynulém ročníku figuroval na soupisce A-týmu, absolvoval v létě operaci ruky, kvůli které vynechá podzimní část nové sezony.

Naopak mladíci, kteří byli v minulé sezoně součástí mistrovského kádru, tedy Daniel Kosek, Lukáš Červ a João Felipe, se v současnosti připravují s B-týmem a finalizují se jejich hostování. Trojice David Zima, Jakub Markovič a Patrik Hellebrand se k týmu připojí v sobotu po srazu ČR U21. Později přicestuje také Peter Olayinka.

Na kondiční soustředění cestuje i řada navrátilců z hostování. Mick van Buren se vrací z Holandska, Janu Sýkorovi skončilo hostování v Jablonci, Jaroslavu Zelenému v Mladé Boleslavi a Jakubu Hromadovi v Liberci. Ve Slovanu hostoval i Alexandru Baluta, s A-týmem Slavie se ale nyní nepřipravuje. Z Jablonce se vrací Jakub Jugas a Jan Matoušek, oba by nicméně na podzim měli hostovat v jiném klubu.

S A-týmem se aktuálně nepřipravuje Mohamed Tijani, jemuž končí hostování z Jihlavy, oba kluby jednají o jeho dalším působení.

Záložník Josef Hušbauer pak odchází ze Slavie do nového zahraničního angažmá.

Soupiska Slavie pro kondiční kemp v Rakousku

Brankáři: Ondřej Kolář, Jakub Markovič, Přemysl Kovář, Matyáš Vágner

Obránci: David Hovorka, Tomáš Holeš, Ondřej Karafiát, Vladimír Coufal, David Zima, Jaroslav Zelený, Ondřej Kúdela, Jan Bořil, Ladislav Takács, Michal Frydrych, Alex Bárta

Záložníci: Nicolae Stanciu, Jan Sýkora, Patrik Hellebrand, Lukáš Provod, Oscar Dorley, Jakub Zeronik, Petr Ševčík, Jakub Hromada, Ibrahim Traoré, Lukáš Masopust, Tomáš Rigo

Útočníci: Stanislav Tecl, Mick van Buren, Jan Kuchta, Júsuf Hilál, Petar Musa

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články