Slávistický gól roku 2018 | SK Slavia Praha
Více

Slávistický gól roku 2018

Rok 2018 přinesl spoustu nádherných individuálních akcí, přesných technických zakončení i dalekonosných pumelic. Podívejte se na TOP10 nejlepších gólů a vyberte absolutního vítěze.

Pravidla soutěže
Hlasovat pro svého favorita můžete na Facebooku lajkem, nebo na Twitteru retweetem příspěvku doplněným o unikátní hashtag, který najdete v článku. Hlasy se následně z obou sociálních sítí sečtou a následně určí nejlepší trefu roku. Vybírat vítěze můžete až do neděle 6. ledna do 16:00. Klikněte zde pro hlasování na Facebooku a zde pro hlasování na Twitteru.

1. Josef Hušbauer vs. Bohemians, 25. února 
Vršovické derby z konce února přineslo jediný gól. Stál ovšem rozhodně za to. Po spoustě neproměněných šancí kapitulovala klokaní hráz až na konci prvního poločasu, kdy centr Ondřeje Kúdely do vápna nedokázal odvrátit hostující Šmíd. K balónu se nejrychleji dostal Josef Hušbauer, jedním dotykem si míč pohotově zpracoval a z kroku vypálil nechytatelnou ránu za záda Fryštáka.
Hlasujte pro tento gól pod příspěvkem s hashtagem  #sksgolroku1

2. Mick van Buren vs. Olomouc, 11. března
Další nádhernou branku si sešívaní připravili pro domácí publikum v zápase proti Olomouci. Hosté vrhli všechny své síly se závěrem zápasu do útoku a při ztrátě míče se vyskytla možnost breaku pro Slavii. Stanislav Tecl na své půli lobem vysunul Miňo Stocha, který kopnul do vrtule, utekl obráncům a našel na druhé straně Josefa Hušbauera. Ten bravurně obešel gólmana a předložil míč Teclovi, který hledal okamžitě ve výhodnější pozici Micka van Burena. Jeho první pokus zastavila tyč, ale dorážka si svoji cestu do branky již našla.
Hlasujte pro tento gól pod příspěvkem s hashtagem  #sksgolroku2

3. Josef Hušbauer vs. Karviná, 28. července
To, jaký je Josef Hušbauer fotbalista, všem náležitě slávistická desítka připomněla v domácím zápase proti Karviné. Míč si převzal od Miroslava Stocha dobrých 30 metrů od brány a zbytek akce byl v jeho režii. Jako kdyby se čas v Edenu zastavil, postupoval neohroženě přes celou slezskou obranu. Nepospíchaje překonal všechny, kteří mu stáli v cestě, a na rohu malého vápna přízemní střelou překonal bezmocného Berkovce.
Hlasujte pro tento gól pod příspěvkem s hashtagem  #sksgolroku3

4. Josef Hušbauer vs. Opava, 3. srpna)
Další pytel radosti roztrhl v Edenu Josef Hušbauer pouze o pár dní později v utkání proti Opavě. Bořilův dlouhý aut sice našel pouze hlavu hostujícího Radiče, ten ovšem míč odhlavičkoval pouze před slávistického záložníka čekajícího na hranici vápna. Hušbauer se nerozpakoval a z voleje se opřel svoji pravačkou do míče, který doputoval až do šibenice opavské brány.
Hlasujte pro tento gól pod příspěvkem s hashtagem  #sksgolroku4

5. Jaromír Zmrhal vs. Plzeň, 1. září 
Šlágr proti Plzni slávisté nekompromisně ovládli a hosté si tak odvezli namísto bodů čtyřgólový příděl. Jejich šance na bodový zisk zpečetil Jaromír Zmrhal v 71. minutě. Josef Hušbauer dostal před vápnem chvilku prostoru a hned ji dokázal využít. Nadýchaným centrem totiž našel právě nabíhajícího Zmrhala, který ve skoku dokázal usměrnit míč ke vzdálenější tyči Kozáčikovy branky.
Hlasujte pro tento gól pod příspěvkem s hashtagem  #sksgolroku5

6. Jaromír Zmrhal vs. Bordeaux, 20. září
V úvodním zápase skupiny Evropské ligy Slavia porazila Bordeaux a velkou zásluhu na tom měl Jaromír Zmrhal. Ve 35. minutě utkání pronikl středem hřiště Josef Hušbauer, přenechal míč lépe postavené sešívané osmičce, která se nerozpakovala a z první napálila balon na soupeřovu bránu. Prudký projektil proletěl kolem bezmocného Costila a zapadl do pravé šibenice hostující svatyně.
Hlasujte pro tento gól pod příspěvkem s hashtagem  #sksgolroku6

7. Miroslav Stoch vs. Příbram, 7. října
V ligovém zápase proti Příbrami ukázal svoji extratřídu Miroslav Stoch. Psala se 75. minuta utkání, když Peter Olayinka vybojoval míč na levém křídle a posunul jej na zcela osamocenou slávistickou sedmnáctku. Nikým neatakovaný sešívaný kanonýr napřáhl a z dobrých třiceti metrů vypálil. Prudký projektil zaplaval ve vzduchu a zapadl za záda zcela zkoprnělého brankáře hostí.
Hlasujte pro tento gól pod příspěvkem s hashtagem  #sksgolroku7

8. Miroslav Stoch vs. Dukla, 29. října 
Další galapředstavení Miroslava Stocha se konalo v domácím zápase proti Dukle, velká chvíle sešívané sedmnáctky přišla ve 21. minutě. Balutův centr do pokutového území odhlavičkoval soupeř jen na nohu Miroslava Stocha, který se zasekávačkou zbavil obránce a výstavním obstřelem levou nohou vymetl všechny pavučiny z pravého růžku Radovy svatyně. 
Hlasujte pro tento gól pod příspěvkem s hashtagem  #sksgolroku8

9. Peter Olayinka vs. Mladá Boleslav, 8. prosince 
Krásná kombinace sešívaných začala u Ibrahima Traorého, který patičkou posunul míč na Tomáše Součka. Sešívaný odchovanec dlouhým pasem našel Petera Olayinku, nigerijský útočník zpracoval míč pro Miroslava Stocha a ten přihrál do levého křídla rozběhnutému Jaromíru Zmrhalovi. Sešívaná osmička vrátila míč do vápna nabíhajícímu Stochovi, který z hranice pokutového území odcentroval skrze celé vápno na nabíhajícího Petera Olayinku, jež z blízkosti bez problémů poslal míč do sítě.
Hlasujte pro tento gól pod příspěvkem s hashtagem  #sksgolroku9

10. Miroslav Stoch vs. Zenit, 13. prosince
Klíčové utkání o postup ze skupiny Evropské ligy proti Petrohradu zvládli sešívaní na jedničku. A opět u toho byl Miroslav Stoch. Po skvělém pasu z dílny Vladimíra Coufala si sešívaný záložník navedl míč na střed hřiště a slabší levou nohou vypálil. Míč si probil cestu mezi dvěma obránci Zenitu a zakroutil se přesně k tyči Kežakovovy svatyně, od které se odrazil do sítě.
Hlasujte pro tento gól pod příspěvkem s hashtagem  #sksgolroku10

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články