Slávistky se ve čtvrtfinále Ligy mistryň utkají s Bayernem | SK Slavia Praha
Více

Slávistky se ve čtvrtfinále Ligy mistryň utkají s Bayernem

Ženy Slavie se v jarní části Ligy mistryň mohou těšit na souboj s trojnásobným německým mistrem.

Slávistky si ve čtvrtfinále nejlepší ženské fotbalové soutěže zopakují loňský česko-německý souboj. Vyřazení od Wolfsburgu budou moci pomstít na neméně zvučném soupeři od našich západních sousedů – Bayernu Mnichov. Jeho dres obléká i nejlepší česká fotbalistka současnosti Lucie Voňková. Fotbalistka roku ČR z let 2016 a 2017 strávila v minulosti šest let v sešívaném dresu, za Slavii v téměř stovce zápasů vstřelila 59 branek.

Bayern Mnichov je jedním z nejlepších německých klubů současnosti, v sezonách 2014/15 a 2015/16 získal tamní titul. V Lize Mistryň se ovšem Bayernu zdaleka nedaří tak jako Slavii. Ve čtvrtfinále soutěže je teprve podruhé, loni vypadl už v prvním vyřazovacím kole po výsledcích 0:1 a 2:1 s londýnskou Chelsea.

Ženy Bayernu dosud získaly tři tituly mistryň Německa, a to v letech 1976 a 2015 a 2016. V loňské sezoně skončily ženy z bavorské metropole na druhém místě, když nestačily jen na další špičkové evropské mužstvo WfL Wolfsburg. V právě probíhajícím ročníku Bundesligy žen je Bayern na druhém místě, na vedoucí Wolfsburg ale opět ztrácí už sedm bodů.

Domácí zápas se bude hrát v Edenu 20. nebo 21. března 2019, odveta v Mnichově o týden později. V případě postupu narazí slávistky v semifinále na Barcelonu nebo norský LSK.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články