Slávistky zakončily sezonu na stříbrné příčce | SK Slavia Praha
Více

Slávistky zakončily sezonu na stříbrné příčce

Ženy Slavie si v posledním utkání sezony poradily se Slováckem vysoko 6:3. Přesto nakonec berou stříbrné medaile, když v nadstavbě zůstaly o bod za Spartou.

Po čtyřech titulech v řadě končí letos slávistky na druhém místě ligové tabulky, o jediný bod za rivalkami ze Sparty. Sešívaná děvčata měla nejlepší útok ligy, když se 126 brankami ve 20 zápasech nastřílely o celých 38 gólů více než druhé sparťanky. Během hlavní části ligy i mistrovské nadstavby inkasovaly slávistky pouhých 22 branek.

Vítězství v posledním zápase sezony nad Slováckem se nerodilo lehce. Slávistky, které prohrou na Spartě v předchozím kole srazily šance na zisk titulu na minimum, začaly nervózně a po penaltě Bychkové a přesné střele Fabkové prohrávaly v poločase 1:2 (za sešívané se trefila Bartoňová). Zásluhou dvou gólů Pincové a jedné brance Dědinové, Kožárové a Szewieczkové ale nakonec utkání otočily a zvítězily 6:3.

SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko 6:3 (1:2)

82. + 90. Veronika Pincová, 21. Eva Bartoňová, 59. Aneta Dědinová, 84. Tereza Kožárová, 88. Tereza Szewieczková - 6. Varvara Bychkova (pen.), 38. Klaudia Fabová, 89. Jaquelyn Moya Paz

Slavia: Barbora Votíková - Denisa Veselá (46. Jitka Chlastáková ) , Veronika Pincová , Nikola Sedláčková , Aneta Dědinová (86. Sára Juračková ) - Diana Bartovičová - Petra Divišová , Kateřina Svitková , Blanka Pěničková (46. Simona Necidová ) , Eva Bartoňová (70. Tereza Szewieczková ) - Tereza Kožárová

Sešívané ženy mají za sebou úspěšnou sezonu na evropské půdě, kde dokráčely až do čtvrtfinále Ligy mistryň. V té nejprve vyřadily běloruský Minsk, po něm islandský Stjarnan a ve čtvrtfinále nestačily až na budoucí finalistky z Wolfsburgu (navzdory domácí remíze 1:1). Mezi nejlepší osmičku evropských klubů se slávistky dostaly už podruhé v historii. 

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články