Úspěch pro celou Slavii, všichni jsme nadšení | SK Slavia Praha
Více

Úspěch pro celou Slavii, všichni jsme nadšení

Ondřej Kúdela hrál odehrál v obou dvou zápasech celých 90 minut ve stoperské dvojici s Davidem Zimou. Útočníky Leicesteru téměř k ničemu nepustili a dvakrát udrželi čisté konto.

Jaké jsou první pocity po výhře?
„Úžasné, všichni jsme nadšení, že se nám to podařilo. Obrovský úspěch pro celou Slavii a nejenom pro hráče, ale pro celé vedení, realizační tým a lidi okolo, kteří nám dělají servis a spousta lidí je nevidí. My si toho vážíme a všímáme si toho, co pro nás dělají, a tohle je odměna pro všechny, abychom přivezli do Prahy nějaký skvělý tým, kterým bychom lidi a celou Slavii odměnili. Já jsem strašně rád, že se nám tohle povedlo.“

Soupeři jste za dva duely nedovolili skórovat. Jak je to pro vás cenné?
„Pro nás je to taky super, se Zimičem jsme nadšení. Ale je to vizitka celého týmu, nejen hráčů v defenzivě. My a Koli jsme poslední, kteří můžou zabránit gólům. Myslím si, že jsme ten dvojzápas zvládli týmově skvěle. V Praze měli určitě nějakou šanci, ale tady si nevybavuji, že by měli nějakou stoprocentní gólovku, kterou mohli zápas zlomit. Jsem rád, že jsme nedostali gól, je to skvělé, vážím si toho, že jsme makali jako celý mančaft.“

Vyřazení Leicesteru trošku připomíná vstup do play off Evropské ligy před dvěma lety. Může to být začátek dalšího tažení?
„Bylo by skvělé, kdyby se to opakovalo. Samozřejmě to, co bylo předtím, už je historie. Můžeme se na to zpětně podívat. Jsme rádi, že jsme zvládli dvojzápas proti těžkému soupeři, protože Leicester je skvělý mančaft, výborné mužstvo. Podařilo se nám postoupit a uvidíme, koho nám nalosují. Jsou tam ale týmy, které jsou opravdu těžké, tam si člověk nemůže vybírat a některé věci se vám musí sejít, aby to vyšlo. Potká se tam jedno s druhým, forma, štěstí, týmový výkon. Musíme podat nadstandardní výkony, abychom se mohli posouvat dál. Uvidíme, koho nám nalosují, hrozně si vážím toho, že jsme to jako mančaft zvládli, bojovali jsme jako jeden tým, za což jsem rád."

Kam byste se chtěl v dalším kole podívat?
„Upřímně vůbec netuším, kdo postoupil, ani jaké byly dvojice. Vím, že tam je Manchester, jestli pojedeme na Old Trafford, tak by to bylo skvělé, to by byla další extrémní zkouška, ale nechám se překvapit. Jsem rád, že jsme tohle zvládli, užiju si, že jsme postoupili. A pak uvidíme, koho nám los přidělí a jak se to vyvine.“

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články