V Evropské lize Leverkusen, Beer Sheva a Nice | SK Slavia Praha
Více

V Evropské lize Leverkusen, Beer Sheva a Nice

Los v Nyonu rozhodl o našich soupeřích pro základní skupinu Evropské ligy. Ve skupině C se utkáme s Bayer 04 Leverkusen, Hapoel Be´er Sheva FC a OGC Nice.

Los základních skupin Evropské ligy tradičně konaný v Nyonu přisoudil sešívaným trojici soupeřů, se kterými se utkají v bojích skupiny B. Budou jimi německý Bayer 04 Leverkusen, izraelský Hapoel Be´er Sheva FC a francouzský OGC Nice.

První skupinové zápasy by se měly hrát už 22. října, poslední šesté utkání je zatím naplánováno na 10. prosince. Přesné časy všech utkání by měly být známy do pátečního večera 2. října.

Představení soupeřů 

Bayer Leverkusen
Klub z města Leverkusen z oblasti Severní Porýní-Vestfálsko byl založen v roce 1904. Německý tým skončil v ligové soutěži pětkrát na druhém místě. V uplynulém ročníku německé Bundesligy skončil náš soupeř z prvního koše na pátém místě tabulky. V kádru Bayeru je několik známých jmen, mezi nejznámější patří například bratři Benderové, Karim Bellarabi a kapitán Charles Aránguiz. Novou tváří Leverkusenu je také český reprezentant Patrik Schick.

Hapoel Beer-Sheva
Stejně jako Slavia, také náš izraelský soupeř vyznává červenobílé barvy. Čtvrtý celek izraelské ligy ročníku 2020/21 Hapoel si ve své historii Evropskou ligu zahrál dvakrát, v obou ročnících narazil na české soupeře. S Plzní a Spartou všechny své zápasy prohrál. Bilanci proti Plzni si Be´er Sheva mírně spravila až letos v utkání play off Evropské ligy, kdy doma nad západočechy zvítězila 1:0.

OGC Nice
Celek z pobřeží Středozemního moře naposledy uhrál v Ligue 1 pátou příčku. Francouzský klub si slávističtí fanoušci pamatují z přípravného duelu v Edenu, kdy sešívaní zvítězili 4:1. Trenérem Nic je legendární francouzský záložník Patrick Vieira. Ze známých jmen na soupisce můžeme jmenovat například Morgana Schneiderlina, který hrál anglickou ligu za Manchester United, Everton nebo Southampton, dále pak kapitána Danteho, který je známý především ze svého působení v Bundeslize.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články