V Madridu začal program Fotbalem k přátelství | SK Slavia Praha
Více

V Madridu začal program Fotbalem k přátelství

V Madridu se v těchto dnech koná finále sedmého ročníku mládežnického sociálního programu Fotbalem k přátelství, kterého se za Českou republiku účastní i Aneta, Mikuláš, Marek a Martin z ročníků 2006 a 2007.

Mladí účastníci finálních soutěží sedmé sezony Gazprom International se účastní mezinárodního kempu dobročinného a sportovního programu v hlavním městě Španělska. Česká výprava se rozdělila do různých skupin hned po příletu a děti se ubytovaly do chatek s ostatními dětmi z celého světa. Musí tak od samého začátku spolupracovat s novými přáteli a komunikovat v anglickém jazyce. Každá skupina má svůj individuální program, a to jak samotné děti, tak trenéři, kteří navštěvují konference a workshopy. Do jakých týmů byli zařazeni malí slávisté se můžete podívat zde.

V průběhu akce tvoří mladí účastníci společné projekty zaměřené na hodnoty prezentované programem Fotbalem k přátelství. Účastní se také lekcí a workshopů se známými sportovci, novináři a dalšími experty. Své znalosti předá dětem například proslulý britský umělec Bill Asprey, který je ilustrátorem známé komiksové série „Láska je...” a autorem maskotů Fotbalem k přátelství: psa Freddyho a kočky Freidy. Mladým účastníkům akce pomůže zdokonalit základy ilustrace.

„Účastním se akcí tohoto programu už několik let a každý rok mě úžasná atmosféra Mezinárodního kempu nepřestává udivovat. Vždy zde potkávám děti, které si vzájemně a s radostí otevírají svá srdce. Když vidím mladé účastníky programu učit se a trénovat spolu, věřím, že před nimi leží šťastná a mírumilovná budoucnost plná zážitků,” říká Bill Asprey.

Zkušení profesionálové fotbalového světa a účastníci předchozích sezon programu, kteří již nastartovali své úspěšné kariéry, vedou trénink pro mladé hráče. Luka Marković, hráč akademie Juventusu a účastník druhé sezony F4F, předává společně s Gochou Gogrichianim, hráčem Rostova U21 a účastníkem první sezony F4F, své zkušenosti mladým hráčům.

„Od chvíle, kdy jsem se dozvěděl, že budu hrát na Mistrovství světa, těšil jsem se na setkání se svými spoluhráči. Bude nesmírně zajímavé poznat děti z ostatních zemí, kteří milují fotbal tak jako já. Budeme mít pouze dva dny na to, abychom se seznámili, sedli si spolu a stali se opravdovým týmem. Nemám nejmenší pochybnosti o tom, že mi trénink na Mezinárodním kempu pomůže zlepšit moji techniku a týmovou spolupráci,” říká Francesco Caprio, dvanáctiletý fotbalista z Itálie.

Sportovní novináři předních světových médií vytvořili workshop pro mladé žurnalisty pracující v Mezinárodním mládežnickém tiskovém centru programu Fotbalem k přátelství. V této sezoně budou mladí novináři spolupracovat s profesionálními žurnalisty a pod jejich dozorem vytvoří své první materiály k programu. Mezinárodní mládežnické tiskové centrum zprostředkovává čtyři základní směry žurnalistické práce. Mladí novináři vytváří nejen tiskové zpravodajství, ale pořizují i multimediální obsah a zveřejňují příspěvky na sociálních sítích.

1. června navíc navštíví všichni účastníci programu finále UEFA Champions League mezi Liverpoolem a Tottenhamem, hrané na Metropolitano Stadium v Madridu.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články