V neděli hrají sešívaní v Ostravě | SK Slavia Praha
Více

V neděli hrají sešívaní v Ostravě

Od nedělních 15:00 čeká Slavii atraktivní utkání na půdě Baníku. Co před zápasem řekli trenér Jindřich Trpišovský a obránce Vladimír Coufal?

Utkání Slavie na Baníku bude doprovázet skvělá divácká kulisa. „Těším se hodně. Na Baníku je tradičně skvělá kulisa, má být vyprodáno. Bude to výborný zápas. Fanoušci Baníku umí udělat skvělou atmosféru, navíc dorazí spousta našich fanoušků, takže ideální fotbalové prostředí. Všichni se těšíme,“ říká před utkáním Jindřich Trpišovský.

Vladimír Coufal nastoupí proti celku, ve kterém v mládeži působil: „Domů do Ostravy se těším hodně. Doufám, že odtamtud odvezeme tři body. Zase je vyprodaný stadion, daří se jim, hrají nepříjemný a agresivní fotbal. Hodně je ženou diváci, nebude to nic lehkého,“ čeká Vladimír Coufal.

„Bude hodně záležet na začátku a na tom, jestli padne brzy gól. Baník hraje hodně organizovaně. Povětšinou nastupují v rozestavení 4-4-2, ale vycházejí spíše z bloku a chodí do rychlých protiútoků. Je to hodně důležitý zápas, střetnou se vyrovnané týmy. Všichni, kteří teď hráli v Ostravě, tak to měli hodně těžké. Bude hodně rozhodovat, zda padne brzy gól. Pak by to mohl být hodně atraktivní zápas. Myslím si ale, že za stavu 0:0 to bude opatrnější,“ očekává od zápasu na Baníku trenér.

„Doufám, že to bude atraktivní zápas. Všichni víme, jak tam hrála Sparta. Nebylo to moc koukatelné, udělali z toho spíše válku. Já doufám, že s námi to bude lepší. Baník hraje stylem, že z toho chce udělat boj. Hrají s maximální agresivitou, musíme se jim v tom vyrovnat a přidat také fotbalovost, kterou máme. Snad budeme také úspěšní,“ doufá obránce Vladimír Coufal.

Sešívaní absolvují další anglický týden: „Podařilo se nám v poháru některé hráče pošetřit, ať už cíleně, nebo doléčit zranění. Někteří hráči jako Tomáš Souček měli drobné zdravotní potíže z utkání s Bohemians. Jsme rádi, že se nám vrátili Muris Mešanovič a Peter Olayinka, oba jsou to ofenzivní hráči, navíc máme zraněné Standu Tecla a Honzu Sýkoru. Oba se na návrat hodně připravovali. Oba jsou schopní velice dobře vstoupit do zápasů jako střídající hráči, případně i hrát od začátku. Na Petera jsme čekali dlouho, nechtěli jsme nic uspěchat. Vypadá to, že je stoprocentně připraven, to samé Muris. Tam jsme to ale trochu uspíšili, měl ještě odehrát více utkání za juniorku, ale cítil se dobře, tak jsme si ho chtěli otestovat v pohárovém zápase s Ústím, což se povedlo. Pro nás je momentálně strašně důležité, že po dlouhé době budeme mít na lavici připravené tři hráče směrem dopředu,“ těší trenéra vyprazdňující se marodka.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články