V pátek od 19 hodin vršovické derby v Edenu | SK Slavia Praha
Více

V pátek od 19 hodin vršovické derby v Edenu

EDEN - Trenér Koubek má za sebou jeden z nejhektičtějších týdnů své kariéry. Na severu Moravy trénoval ve třech utkáních českou reprezentaci do 19 let v kvalifikaci o ME, do toho v sobotu nechyběl na lavičce Slavie v Plzni.
„Bylo to zcela určitě náročné. Když jsou ale úspěchy a ten týden se vydařil, tak se únava mnohem lépe vstřebává,“ vrátil se trenér Miroslav Koubek k uplynulému týdnu.

V pátek čeká sešívané domácí utkání s Bohemians Praha 1905. Jak je Slavia na utkání připravená?

„Doufám, že mužstvo je připraveno dobře. Než jsem se vrátil, tak jsme měli důkladné spojení s asistenty a každý detail propracovali. Co od zápasu očekávám? Myslím, že v poslední době byl zaznamenán progres ve výkonnosti Slavie. Teď je potřeba to převést ve tři body. Věřím, že podle toho, jak se mužstvo připravuje, jaká je v něm nálada, tak je toho schopno,“ hledí k pátečnímu duelu Miroslav Koubek s optimismem, což mu kazí asi jen marodka.

„Dlouhodobější problém Čontofalského je znám. Už se také ví, že třísla Radka Černého potřebují delší léčení. Pokud jde o hráče v poli, tak je tam trvalejší zdravotní problém s Milanem Bortelem a Martin Fenin si při zápase za Admiru přivodil zranění kotníku,“ objasnil zdravotní situaci kádru slávistický trenér.

V posledním měření sil porazili sešívaní vršovického rivala 3:1. Jak bude vypadat střetnutí tentokrát? „Vždycky je potřeba znát výkonnost soupeře a jeho způsob hry. Já jsem toho názoru, že je to ale o nás. Mužstvo se v Plzni přesvědčilo, že to jde, že je schopno změnit styl hry,“ je přesvědčen trenér.

Výkon v Plzni chválí také příznivci a odborná veřejnost. „Pokud se to fanouškům líbilo, tak je to určitě poznání, že touto cestou bychom se měli dál ubírat,“ má jasno kouč Slavie.

Zajímavý zápas čeká v pátek Milana Škodu. Do Edenu totiž přišel právě z Bohemians Praha 1905. „Je pravda, že proti Bohemce nastoupím poprvé. Už jsme s ní sice jednou hráli, ale já jsem tehdy nenastoupil. Teď se na zápas opravdu moc těším,“ líčí donedávna slávistický útočník, který ale v Plzni nastoupil na pozici stopera. Bude tomu stejně v pátek? „Jestli budou změny v sestavě, to nevím. Ale myslím si, že důvěru asi ještě dostanu,“ líčí s úsměvem Milan Škoda.

Jak bude podle Škody zápas vypadat? „Bohemka je mančaft, který na venkovním stadionu nechce prohrát, ale stačí mu remíza. V Edenu budou asi hodně bránit, my se budeme snažit utkání zvládnout a vstřelit co nejvíce gólu,“ přidal Milan Škoda.

Slavia má na co navazovat. „Zápas to na rozdíl od toho v Plzni bude úplně jiný. Ale nasazení, bojovnost a vše, co jsme předvedli v Plzni, budeme chtít předvést s Bohemkou,“ zdůrazňuje Milan Škoda.

Podobného názoru je také Mario Lička. „Myslím si, že Bohemka bude u nás chtít uhrát remízu, abychom se na ně nedotáhli. Ale po těch předvedených výkonech v posledních zápasech a především v Plzni doufám, že se nám podaří vyhrát a tři body zůstanou v Edenu,“ věří posila z francouzského Brestu.

„Poslední zápase v Plzni nám dodal sebevědomí a s tím také vstoupíme do pátečního utkání. Budeme chtít potvrdit vzrůstající formu a vyhrát vršovické derby. Očekávají se od nás tři body. Jak ze strany fanoušků, tak z naší strany. Před zápasem nebereme nic jiného než vítězství. Jde hlavně o princip, abychom pokračovali v nastolené cestě z Plzně,“ dodal záložník s číslem 27 na dresu.

Vršovické derby začíná v Edenu v 19 hodin. Zápas vysílá Nova Sport/TV Fanda. 

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články