Ve čtvrtek od 18:55 doma proti OGC Nice | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 18:55 doma proti OGC Nice

Ve čtvrtek od 18:55 přivítají přivítají sešívaní v Edenu francouzské OGC Nice. Utkání Evropské ligy vyhlížel kromě Jindřicha Trpišovského i Oscar Dorley, nebo brankář hostí Walter Benítez.

Po dvou kolech základní skupiny C Evropské ligy mají všechny týmy k úspěchu v podobě postupu do jarní části stejně daleko. Sloupec s body v tabulce skupiny hlásí u všech týmů číslovku 3, čtvrteční domácí utkání sešívaných se čtvrtým celkem loňské Ligue 1 OGC Nice tak ledasco napoví o vyhlídkách obou týmů.

Trenér Jindřich Trpišovský očekává opět velmi náročného soupeře, ve srovnání ale s předchozím německým soupeřem očekává trochu jiný styl fotbalu. „Čekají nás extrémně rychlí, dynamičtí hráči, kteří rádi vyhledávají situace jeden na jednoho. Na druhou stranu si myslíme, že třeba Leverkusen hraje s ohledem na fyzičnost ještě možná trochu náročněji než Nice. Čekám, že zápas nebude tak náročný na fyzičnost, ale o to bude náročnější právě na zmíněnou dynamiku a včasné zachytávání soupeře," odhaduje charakter utkání.

Záložník Oscar Dorley si nenechal utéct první skupinové zápasy Nice. „Viděl jsem první zápas proti Leverkusenu a poté i druhý zápas. Mohli jsme vidět několik skvělých výkonů, a to hlavně v jejich posledním zápase. Jedná se o velmi dobrého soupeře, my jsme na něj ale kvalitně připravení," věří liberijský univerzál.

Do přípravy na klíčový zápas skupiny ale týmu zasáhlo několik pozitivních nálezů na COVID-19. „Je to pro nás velmi nestandardní situace. Do poslední chvíle většinou nevíme, s jakými hráči můžeme počítat. V pondělí jsme měli odpoledne trénink, měli jsme něco připraveného, ale vypadli nám tři hráči hodinu před tréninkem kvůli pozitivnímu testu. Ve středu vyšly další tři testy pozitivně, ale dva byly od hráčů a jeden člena širšího realizačního týmu. Je složitější připravit se na soupeře, ale musíme se s tím srovnat. Dnešní doba takové věci prostě přináší. Teď máme k dispozici 14 hráčů a vybereme z toho to nejlepší, co budeme potřebovat na utkání, a pokusíme se ho zvládnout,“ popsal aktuální situaci při skládání kádru na utkání.

Pro Slavia TV promluvil i brankář našeho francouzského soupeře Walter Benítez. Při té příležitosti zavzpomínal i na tři a půl roku staré přátelské utkání. „Slavia je a už tehdy byla kvalitním týmem. Uplynulo ale už pět let a složení obou týmů se dost změnilo. Navíc se nejedná tentokrát o přátelský zápas, ale pohárové utkání, které je pro oba týmy velmi důležité. Čeká nás silný a sehraný tým,“ ví brankářská jednička OGC Nice.

Utkání odvysílá v přímém přenosu Nova Sport 1, studio startuje v 18:20.

Preview před Nice je už k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články