Ve středu od 20:00 třetí předkolo Ligy mistrů proti Ferencvárosi | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 20:00 třetí předkolo Ligy mistrů proti Ferencvárosi

Souboj o postup do play off Ligy mistrů je tu! Ve středu od 20:00 vyzvou slávisté ve 3. předkole maďarský Ferencváros. Zápas vyhlíží Jindřich Trpišovský, David Zima a speciální host Robert Vágner, bývalý kanonýr Slavie, který působil i v týmu soupeře.

Maďarsko. Budapešť. Groupama Arena. Tady slavisté ve středu vstoupí do nového ročníku evropských pohárů. Soupeřem v úvodním zápase 3. kola kvalifikace o Ligu mistrů bude Ferencváros. V týmu Jindřicha Trpišovského i díky povedenému vstupu do ligy vládne dobrá nálada.

„Jsme plní očekávání. K tomu zápasu jsme se hodně upínali v přípravě, je to jeden z vrcholů sezony. Snažíme se stoprocentně připravit na soupeře, který nás čeká. Je to pro nás třetí zápas venku v řadě s typologicky odlišným soupeřem, než jsme hráli v lize,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Dvě vítězství na startu ligy jsou velice důležitá, ale teď nás čeká jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu. Musíme se na to připravit a zápas zvládnout,“ věří David Zima.

Ferencváros ukázal svou sílu v loňské sezoně, kdy se z 1. předkola probil do základní skupiny Ligy mistrů. Trenérský tým Slavie se na vítěze posledních tří ročníků nejvyšší maďarské soutěže zajel osobně podívat.

„Návštěva nám potvrdila informace, které jsme měli z předchozích zápasů, které jsme viděli z loňské sezony i teď na začátku ročníku po změně trenéra. Mají krásný stadion, dobré hřiště a skvělou kulisu,“ ví trenér Slavie.

Groupama Arena, druhý největší stadion v Maďarsku, pojme 22 000 fanoušků. Dá se proto očekávat bouřlivá kulisa.

„Já doufám, že bude nádherná atmosféra, podobně jako byla teď na Euru. Bude to pekelné a záleží, který tým se s tím lépe srovná,“ dodává David Zima.

Slávisté v úvodních dvou ligových kolech zapojili do hry několik posil, k dispozici jsou už také navrátilci z reprezentace. Naopak do utkání nemůže zasáhnout Ondřej Kúdela.

„Ještě máme trošku v hlavě složení křídelních pozic, protože je tam víc možností. Hráči jsou zdraví a vypadají velice dobře. Uvidíme, jak to bude ohledně zdravotního stavu Jana Kuchty, nebyl zraněný, ale byl nemocný stejně jako Alex Bah. Uvidíme, v jakém rozpoložení budou v den zápasu. O sestavě máme jasno, máme z čeho vybírat. Koukáme na to, aby hráči byli do utkání typologicky vhodní,“ vysvětluje trenér sešívaných.

Pamatujete na Roberta Vágnera? Bývalý útočník Slavie, který v sešívaném odehrál 136 utkání pro 39 branek, má s maďarským fotbalem zkušenosti. Působil v Ujpesti a v sezoně 2004/05 také ve Ferencvárosi. A tak jsme se s bývalým kanonýrem na dálku spojili.

„Na působení v Maďarsku vzpomínám rád, výsledky Ferencvárose a všech maďarských týmů sleduji. Od doby, kdy jsem tam byl já, hodně nakoupili. Je to vidět na stadionech, já jsem hrál ještě na starém, ale teď už mají nový. Jsou přesvědčeni, že se dá postoupit přes předkola, budou chtít Slavii porazit a dostat se do Ligy mistrů,“ předvídá bývalý střelec Slavie Robert Vágner.

Zápas proti Ferencvárosi začíná ve středu ve 20:00 a přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další zajímavé informace samozřejmě naleznete na našich klubových kanálech. 

Slávisti, držte nám palce! Boj o Ligu mistrů začíná!

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články