Výhra slávistek na úvod nadstavby | SK Slavia Praha
Více

Výhra slávistek na úvod nadstavby

Po prvním kole nadstavbové části 1.ligy žen porazily slávistky na domácím hřišti Lokomotivu Brno 7:0 a tabulku vedou stále o šest bodů před rivalem ze Sparty! Premiérovou branku ve slávistickém dresu vstřelila posila Kravchuk.

Slávistky se ujaly vedení na umělé trávě v Edenu už ve 23.minutě, kdy propadl centr z trestného kopu k Šurnovské a ta se nemýlila. Do přestávky ještě navýšila vedení po ruce hostující hráčky z pokutového kopu kapitánka Bartovičová a těsně před odchodem do šaten se radovala i Szewieczková, která se v sestavě objevila po delším svalovém zranění.

„Jsem ráda, že jsem se po poměrně dlouhém zranění dostala konečně zpátky do sestavy. V zápase jsem se cítila velmi dobře, holky mi na hřišti pomohly a vstřelená branka mě psychicky nakopla. Věřím, že se každým tréninkem dostanu zpět do herní pohody a kondice, kterou jsem si držela před zraněním. První zápas nadstavby máme úspěšně za sebou a jsem naplno připravená i do dalších zápasů, a chci pomoci týmu k zisku mistrovského titulu,“ okomentovala svůj výkon v zápase Tereza Szewieczková.

Hned po změně stran přidaly naše fotbalistky další branku, v 53. minutě se po rychlém brejku dostala k míči Černá a vstřelila čtvrtou branku zápasu. Další pokutový kop proměnila opět Szewieczková a svůj výkon oslavila druhou trefou v zápase. Do zápasu naskočily obě čerstvé ukrajinské posily Kravchuk a Kotiash a norka Haustad, která zvýšila náskok krásnou trefou k tyči. Konečnou podobu výsledku dala premiérovou brankou Ukrajinka Kravschuk, když hlavou usměrnila centr za brankářku soupeře. 

“Myslím, že jsme tento zápas zvládli o dost lépe, než ten předchozí (semifinále poháru FAČR proti Plzni). Dobře jsme se na hřišti pohybovaly a vytvářely si dobré šance. Byl to velmi dobry zápas, já jsem moc ráda, že jsem součástí tohoto týmu a že se mi povedlo vstřelit branku ,” ohodnotila utkání Kristin Haugstad.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články