Výsledky mládeže: víkendová derby | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: víkendová derby

Sešívaná mládež odehrála o víkendu svá utkání. Mohli jsme vidět derby dorostů i žáků. Nejstaršímu dorostu bohužel derby nevyšlo. Podívejte se jak zápasy hodnotí trenéři a kdo vstřelil góly.

Slávistická mládež odehrála svá utkání. Nejstarší dorostenecké kategorie bohužel v derby podlehla 5:0. Naopak radost nám může dělat sešívaná kategorie dorostu U17, která derby zvládla otočit ve svůj prospěch a zvítězila tak 5:3. 

Sobota 9. listopadu

SK Slavia Praha U15 – Pardubice U15 1:1

Střelci: Lopatář

Hodnocení trenéra:

Do zápasu jsme dobře vstoupili a podařilo se nám i brzy vstřelit branku. Celý první poločas byl od nás herně slušný, avšak namísto toho, abychom proměnili některou z vytvořených šancí, jsme v samotném závěru poločasu inkasovali po pokutovém kopu. Druhý poločas se hra postupně vyrovnávala, přesto jsme si dokázali vytvořit šance, žádná z nich ale gólem neskončila. Po remíze 1:1 tak následovaly penalty, ve kterých byl nakonec úspěšnější soupeř. Z naší strany se jednalo o další zápas, ve kterém rozhodovala efektivita v zakončení.

SK Slavia Praha U14 – Pardubice U14 1:0

Střelci: Hájek

Hodnocení trenéra:

Většinu utkání jsme hráli skvěle. Kluci hráli výborně, skvěle kombinovali a volili správná řešení. Bylo s podivem, že jsme vedli jen 1:0, protože jsme měli drtivou převahu. Pardubice hráli velmi dobře ve vlastním pokutovém území, kde byli velmi obětaví. Posledních dvacet minut nám chyběla plynulost a trochu jsme znervóznili pod vlivem, že vedeme jen 1:0 a nemůžeme vstřelit další branky.

AC Sparta Praha U19 – SK Slavia Praha U19 5:0

Hodnocení trenéra:

Derby se nám hrubě nepovedlo. Sparta byla ve všem lepší. My jsme předvedli ustrašený výkon. Hráli jsme pomalu s velkým počtem ztrát a zaslouženě prohráli.

AC Sparta Praha U17 – SK Slavia Praha U17 3:5

Střelci: Alijagič, Šimeček, Višinský, Šimoník, Vorel

Hodnocení trenéra:

Do derby jsme nevstoupili úplně dobře, byli jsme nervózní a nemohli jsme se dostat do hry. Sparta se dostala dvakrát do vedení, ale vždy jsme dokázali rychle vyrovnat po krásných akcích. V druhém poločase už jsme na hřišti dominovali. Nezaskočil nás ani třetí gól Sparty po naší velké chybě. Kluci ukázali charakter, i když jsme třikrát v zápase prohrávali, dokázali jsme zápas otočit. Zasloužené vítězství a výborný výkon ve druhém poločase. Vítězný gól vstřelil Šimonik, pro kterého to byl první gól v sezóně. Produktivní byl Alijagič, který byl u čtyř gólů.

Tempo U13 – SK Slavia Praha U12 6:2

Střelci: Horváth, Studený

Hodnocení trenéra:

Zápas, který byl klasický a ukázkový v této soutěži. Soupeř nažhavený, energický, agresivní a nám se úplně nedařilo v technických souvislostech odpovídat na rozhodující situace. Potřebujeme ještě větší klid na noze. Takových zápasů v soutěži bychom chtěli hrát co nejvíce.

Tempo U12 – SK Slavia Praha U11 8:5

Střelci:Chadima, Jager, Filip 2x, Srb

Hodnocení trenéra:

Do utkání jsme vstoupili výborně a soupeře dostali ihned pod velký tlak. Vytvořili jsme si několik slibných příležitostí, ale dokázali jsme využít pouze jednu. Soupeř naopak hned z první střely vyrovnal. My dokázali rychle odpovědět, ale od té chvíle spadla naše hra do podprůměru. Trochu se k nám obrátilo štěstí zády, vstřelili jsme si několik vlastních branek, ale směrem dopředu nám chyběla kvalita, pohyb a patřičné sebevědomí. Naopak Tempo bylo velice nebezpečné, z každého protiútoku ohrožovalo naši branku a zaslouženě dotáhlo utkání do vítězného konce.

Neděle 10. listopadu

SK Slavia Praha U18 – Petřín Plzeň U19 4:1

Střelci: Jurásek 2x, Prebsl, Nováček

Hodnocení trenéra:

Domácí utkání s Plzní Petřín o 3. místo tabulky. Povedený vstup soupeře, když v 1. minutě utkání skóroval. Nedokázali jsem si lépe poradit s centrovaným míčem do PÚ, který jsme pouze odvrátili za vápno a soupeř se křižnou střelou do horního rohu branku ujal vedení. Poté jsme se dostali do hry více my, kdy jsme více času měli míč v držení, a hráli na soupeřově polovině. Aktivita, se nám odměnila vyrovnávací brankou po průnikové přihrávce za obranu a následně 3 minuty na to, po RK jsme si vzali vedení na naší stranu. Soupeř se snažil o jednoduchou přechodovou fázi dlouhými míči s následnými RP, se kterými jsme si postupně poradili. 3. branku jsme přidali ve 33. minutě. Druhý poločas opět začátek vyzněl lépe pro soupeře, ale už bez gólového vyjádření. a od 50. minuty utkání jsme měli převahu v pohybu, na míči i bez míče a tímto způsobem dohráli celý druhý poločas, kdy jsme 4. branku přidali 15´ před koncem.

SK Slavia Praha U16 – Petřín Plzeň U17 4:1

Střelci: Fatrdle, Beran T., Jinoch 2x

Hodnocení trenéra:

Zápas prvního s druhým týmem tabulky vyzníval od začátku ve prospěch Slavie, která zavřela soupeře na jeho půlce a vytvářela si řadu gólových šancí. Na branku hostí se valila jedna akce za druhou a soupeř odolával díky dobrým zákrokům gólmana, kdy mu také dvakrát pomohlo břevno a jednou spoluhráči na brankové čáře. Gólu se Slavia dočkala až po 30.minutách, kdy se trefil krajní obránce Fatrdle. Z ojedinělých návštěv soupeře na naší polovině hrozilo nebezpečí a po autovém vhazování a vyražené střele doklepl míč do prázdné branky hráč Plzně. Hned z rozehry jsme však odpověděli parádní kombinační akcí zakončené brankou T. Berana na 2:1. Celkově jsme první poločas soupeře přestříleli v poměru 19:5, ale naše úspěšnost byla slabá, stejně jako v minulých zápasech. Do druhého poločasu jsme nastoupili aktivně, ale i soupeř se zlepšil a dostával se častěji na naší polovinu. Ve druhém poločase potvrdil výhru Slavie střídající Jinoch, který stejně jako minule vlétl do zápasu a svým pohybem se dostával za obranu. Vstřelil dvě branky a řadu dobrých náběhů zastavil praporek rozhodčího kvůli ofsajdu. Zápas jsme vyhráli zaslouženě, ale úspěšné řešení gólových situací nás stále limituje.

SK Slavia Praha U8 – Příbram, Kutná Hora 9:17, 17:8

Hodnocení trenéra:

V neděli odpoledne jsme se utkali se dvěma velmi silnými soupeři. Proti o rok starší Kutné Hoře jsme podali velmi dobrý výkon a zaslouženě vyhráli. Naopak v zápase s Příbramí jsme tahali za kratší konec a na důraznou hru soupeře jsme se nedokázali adaptovat.

AC Sparta Praha U11 – SK Slavia Praha U11 3:6

Střelci: Srb 3x, Malát, Mirzoev, Vlašánek

Hodnocení trenéra:

Po nevydařeném utkání na Tempu jsme si chtěli napravit reputaci. Na Strahově jsme hráli v příjemných podmínkách nafukovací haly. Hned od začátku jsme si vytvořili velký tlak, nastřelili tyč, břevno a neproměnili několik dalších šancí. Paradoxně jsme se prosadili až po chybě Sparty a zaslouženě se dostali do vedení. I v druhé třetině jsme se dostali do hry, byli dominantní a obraz hry byl v náš prospěch. Sparta dokázala vyrovnat, ale poté jsme převzali otěže utkání a 3 brankami v řadě jsme domácím odskočili. Od té chvíle jsme kontrolovali hru, dařila se nám kombinace, hráli jsme s vysokým sebevědomím a zaslouženě zápas ovládli. Skóre mohlo být výrazně vyšší, spoustu velkých příležitostí jsme však nevyužili.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články