Zápas nás stál hodně sil, byli jsme ale trpěliví, těší trenéra | SK Slavia Praha
Více

Zápas nás stál hodně sil, byli jsme ale trpěliví, těší trenéra

Sešívaní porazili v posledním kole základní části FORTUNA:LIGY Zlín těsně 1:0. ​„Rozhodnout se nám podařilo díky trpělivé hře,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Zápas jsme potřebovali rozhodnout co nejdříve, což se nám nakonec podařilo trpělivou hrou a především díky jednomu střídání. Utkání nás ale stálo hrozně moc sil, na konci to pro nás bylo náročné, teď v závěru ligy se kumuluje fyzická i psychická únava. Byl to náročný zápas, byli jsme ale trpěliví a mužstvo to velice dobře zvládlo,“ hodnotí vítězství nad Zlínem trenér Jindřich Trpišovský.

Kvůli zranění kotníku musel v poločase střídat obránce Ondřej Kúdela. „Uvidíme, nevypadalo to vůbec dobře, v poločase ho kotník hodně bolel. Rentgenový snímek je zatím naštěstí čistý, bude ale ještě kontrolní rentgen, místo je oteklé a může tam být zranění překryté tím otokem. V první fázi to vypadalo nejhůř jak mohlo, uvidíme ale ve středu, jak to bude vypadat. Zatím se ale zdá, že kosti jsou v pořádku, je však třeba ještě zjistit, jaký je stav tkání okolo,“ přibližuje kouč Slavie.

Další skvělý výkon předvedl Ondra Kolář, který navíc ještě o jednu nulu vylepšil svůj rekord v počtu zápasů bez inkasovaného gólu. „Ondra je komplexní brankář, jsem rád, že za dobu, co ho máme, se pořád zlepšuje a je důležitou součástí rozehrávky. Máme v podstatě gólmana, jehož výkon můžeme rozdělovat na defenzivní a ofenzivní část, což dodává mužstvu sebevědomí a možnost poradit si i s uzavřenou obranou týmů, jako je například Zlín. Hrál skvěle, chytil velkou šanci, dobře rozehrával, byl to od něj komplexní výkon. Hráči jako on jsou pro mě nejlepší - ti, co vynikají ve všech věcech. To Ondra splňuje beze zbytku,“ těší trenéra sešívaných.

Na hrot útoku na posledních deset minut netradičně naskočil obránce Michal Frydrych. „Byla to jak improvizace, tak i připravené řešení. Júsuf i Tecl byli vykartovaní, takže tam zbývali kromě Petara Musy Lukáš Masopust a Míša Frydrych. Do hry v průběhu zápasu navíc přišel vysoký Jawo, proto jsme Frýďu potřebovali dostat na hřiště co nejrychleji. Petar už byl také v závěru unavený, nemohl tolik běhat a řekl si o střídání. Míša si trochu si zopakoval nastavení zápasu se Sevillou a přinesl do hry důležitý tlak na rozehrávku, v závěru nám pak byl užitečný i při obranných standardkách,“ říká Jindřich Trpišovský.

Sešívaní mají před nadstavbou šestibodový náskok na druhou Plzeň, se kterou se navíc střetnou už ve druhém kole play-off. „Láká mě získat titul co nejdříve. Když zvládneme dva zápasy vítězně, získáme ho po dvou kolech. Nyní nás čeká repete v Ostravě, vše máme ve svých rukách. Předtím je před námi týden volna, což nám přijde vhod, protože někteří hráči jsou bohužel hodně přetížení, někteří naopak dlouho vytížení nebyli, v tom nám trochu pomohlo přípravné utkání B-týmu. Hlavně ale poprvé od startu po přerušení budeme mít den volna, což realizačnímu týmu i hráčům přijde vhod. Změníme i typologii tréninků a přejdeme na jiný typologický systém přípravy, což je pro nás vítaná věc,“ říká trenér Slavie, který zároveň doufá, že se rozvolní vládní opatření a část diváků se už v nadstavbové části podívá na stadiony.

„Těším se moc, dnes bylo pozdě. Doufám, že když se stadiony otevřou, dostane se na ně co nejvíce diváků. Vím, kolik lidí se sem bude chtít dostat, bude to omezené. Doufám ale, že to nastane co nejdříve, dělá to fotbal fotbalem. Všichni vidíme, jaké to je bez té kulisy. Budeme šťastní, až bude každý, kdo se chce podívat na fotbal, moci přijít,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články