Sešívaní roznesli Plzeň 5:0 | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní roznesli Plzeň 5:0

5:0
(3:0)
30. kolo, 14. 5. 2016, Eden Arena
30. kolo, 14. 5. 2016, Eden Arena
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň
Branky: <b>Branky:</b> 4. Mihalík, 20. Barák, 27. Mešanović, 50. Hušbauer, 87. Vukadinovič<br> <b>ŽK:</b> Mešanovič, Frydrych, Vukadinovič - Vaněk, Kopic<br> <b>Rozhodčí:</b> Julínek - Kříž, Peřina
PRAHA/EDEN ARENA - Nejvyšší výhrou v sezoně zakončila Slavia svůj nejúspěšnější ročník od posledního titulu v roce 2009. Výhrou o to cennější, že přišla nad mistrovskou Plzní. Mihalík, Barák, Mešanovič, Hušbauer a Vukadinovič se zasloužili o vysoké vítězství 5:0.
Slavia načala nejvyšší porážku mistrovské Plzně v této sezoně už ve čtvrté minutě. Po levém křídle se prohnal Bořil, nacentroval na zadní tyč, kam si naběhl Mihalík, a slovenský záložník poslal hlavou míč do sítě.

V 10. minutě mohlo být vyrovnáno. Plzeňský protiútok čtyři na tři nechali slávisté dojít až na velké vápno a Kopicova tvrdá střela orazítkovala za Berkovcem levou tyč. Míč se následně odrazil přímo na nohu Michaela Krmenčíka, proti jeho dorážce ale reflexivně zasáhl Berkovec.

To Slavia byla efektivnější a po dvaceti minutách své vedení zdvojnásobila. Antonín Barák dostal prostor na středu hřiště, napřáhl ke střele a trefil přesně k pravé tyči. Ve třech posledních zápasech to byl už čtvrtý gól našeho reprezentanta do 21 let.

Za dalších sedm minut pak přidal branku i jediný slávistický útočník na hřišti. Souček našel na pravé straně vápna Mihalíka, ten poslal ostrý centr před branku a Muris Mešanovič pohodlně sklepl míč za Bolkova záda.

Před pauzou měl snížení na noze plzeňský Kovařík, i jeho rána ale ztroskotala na Berkovcově tyči. Naopak Slavia hrála v pohodě a v 50. minutě přidala čtvrtou branku. Souček nejprve na malém vápně nedoskočil na Bořilův centr, přetažený míč ale zachytil Mihalík, vrátil ho před branku a Josef Hušbauer pohodlně zaznamenal svůj druhý zásah v sešívaném.

Ve druhém poločase měla míč víc na kopačkách hostující Plzeň, k velkým šancím se ale dostávala minimálně. V té největší selhal v 66. minutě Kopic, který dostal míč před zcela odkrytou brankou, přihrávka mu šla ale na paty a místo střely se tak balon od plzeňského záložníka odrazil směrem na velké vápno.

Naopak Slavii se otevíraly prostory pro brejky. V 68. minutě ještě Mešanovič ztroskotal na gólmanu Bolkovi, v 87. minutě ale po podobné akci pečetil výsledek na konečných 5:0 ranou z pravé strany Miljan Vukadinovič.

Slavia si tak konečné páté místo pojistila nejvyšší výhrou v sezoně a zároveň již mistrovské Plzni uštědřila nejtěžší porážku za posledních deset let. Se ziskem 52 bodů je ročník 2015/16 pro sešívané tím nejúspěšnějším od posledního mistrovského titulu v roce 2009.
5:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Berkovec – Mikula, Bílek (C), Frydrych, Bořil – Souček – Mihalík (79. Vukadinovič), Hušbauer, Barák, Zmrhal (81. Piták) – Mešanovič (83. Kenia)

FC Viktoria Plzeň

Bolek - Matějů, Hejda, Baránek (51. Rajtoral), Limberský – Vaněk, Hrošovský – Kopic, Kolář (C) (83. Petržela), Kovařík – Krmenčík (85. Fořt)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 4. Mihalík, 20. Barák, 27. Mešanović, 50. Hušbauer, 87. Vukadinovič<br> <b>ŽK:</b> Mešanovič, Frydrych, Vukadinovič - Vaněk, Kopic<br> <b>Rozhodčí:</b> Julínek - Kříž, Peřina
Diváci
10121

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články