Nádherná rána Plavšiće, výhra nad Slováckem | SK Slavia Praha
Více

Nádherná rána Plavšiće, výhra nad Slováckem

3:0
(1:0)
N3, 8. 5. 2022, Eden Aréna
N3, 8. 5. 2022, Eden Aréna
SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko
Slávisté ve 3. kole FORTUNA:LIGA FINÁLE přehráli v domácím prostředí Slovácko 3:0 a na lídra tabulky z Plzně dál ztrácí dva body. O krásnou první branku se postaral svým premiérovým soutěžním zásahem v sešívaném Srdjan Plavšić, pojistky přidali po pauze Ibrahim Traoré a Ondřej Lingr.

Viktoria v nedělním odpoledni přehrála Spartu 3:0 a má 79 bodů, sešívaní jich mají 77, do konce sezony zbývají dvě kola. Další utkání čeká slávisty už ve středu na půdě Baníku Ostrava.

Jindřich Trpišovský a jeho kolegové udělali oproti poslednímu zápasu pět změn. Vedle Ondřeje Kúdely nastoupil ve stoperské dvojici Aiham Ousou, švédský obránce se v ligovém utkání představil po měsíci. Netradičně na pravém kraji obrany hrál Ivan Schranz, slovenský reprezentant si stejnou pozici vyzkoušel od první minuty v Evropské konferenční lize na půdě Fenerbahce Istanbul, Alexandera Baha nepustily do zápasu zdravotní problémy. Podporu kapitána Stanislava Tecla z křídelních prostorů zajišťovali Yira Sor s Davidem Juráskem, pod hrotem tvořil hru Srdjan Plavšić.

Jakub Hromada nastoupil do svého jubilejního padesátého ligového střetnutí v červenobílém dresu.

Do první větší příležitosti se dostali pár vteřin po rozehrání hosté, halfvolej Václava Jurečky, se sedmnácti zásahy děleného nejlepšího střelce FORTUNA:LIGY, Aleše Mandouse neohrozil, rána mířila vedle. Yira Sor si po vysunutí od Stanislava Tecla při svém ofenzivním snažení počínal nedovoleně, dobrý obranný zákrok si na druhé straně hřiště připsal Ondřej Kúdela, když z pozice posledního hráče zamezil Jurečkovu průniku.

Po čtvrthodině hry rohový kop rozehraný Davidem Juráskem našel na zadní tyči Ivana Schranze, slovenský reprezentant ale tísněn nemířil hlavičkou přesně. Stejně si Schranz počínal i o chvíli později, míč mu na hlavu posadil po pěkném individuálním uvolnění Oscar. Centr z pravé strany hřiště ve 25. minutě zakončoval hlavičkou Cicilia, balon skončil nad břevnem branky Aleše Mandouse.

Ve 29. minutě se slávisté dostali do vedení! Srdjan Plavšić neuvěřitelnou ranou pravačkou z obrovské dálky potrestal vyběhnutí Nguyena a jeho následnou nedůraznou hlavičku - 1:0. Pro srbského univerzála šlo o první soutěžní branku za Slavii, stála za to! O dvě minuty později centr Yiry Sora z pravé strany hřiště doplachtil až na horní tyč branky Slovácka. Od navýšení náskoku dělilo slávisty pár centimetrů.

Střílená přihrávka od Yiry Sory následně nenašla nikoho ze spoluhráčů, skončila v Nguyenových rukavicích. K akrobatickému zakončení se dostal po centru z levé strany Yira Sor, jeho střela prolétla kolem levé tyče Nguyenovy branky. Ve 45. minutě s bolestivou grimasou padl na trávník ve středovém kruhu Srdjan Plavšić, autor první branky utkání si signalizací vyžádal ošetření. Hra byla přerušena, krátce poté rozhodčí Zelinka ukončil první půli.

Do druhého poločasu Jindřich Trpišovský třikrát střídal, Ibrahim Traoré nastoupil do svého 150. soutěžního utkání za Slavii po vystřídání Davida Juráska, Petr Ševčík, který tři utkání vynechal pro zranění, střídal Oscara. Třetí rošádu obstarali Yira Sor s Ondřejem Lingrem.

Dělovku levačkou od Ivana Schranze v 51. minutě vytáhl Nguyen konečky prstů na roh, následná hlavička Ibrahima Traorého se snesla vedle pravé tyče. O pět minut později předvedl Aleš Mandous dva výborné zákroky, své spoluhráče podržel po ráně Jurečky i při následné dorážce Cicilii. Proti zakončení Stanislava Tecla byl úspěšný Nguyen, pomezní rozhodčí ale signalizoval ofsajd.

Po centru Ibrahima Traorého z pravé strany hřiště v 63. minutě hlavičkoval ve stoprocentní šanci Ivan Schranz, gólovou radost mu zmařil reflexivním zákrokem na čáře Nguyen. O tři minuty později skončil v utkání Stanislav Tecl, jeho místo zaujal Daniel Fila.

Po Sadílkově centru hlavičkoval nebezpečně Cicilia, balon těsně minul vzdálenější tyč. Krásnou narážečku mezi Petrem Ševčíkem a Danielem Filou na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců Slovácka. Z následného rohu slávisté podruhé udeřili! Ševčíkův centr v 75. minutě si našel na hranici malého vápna Ibrahim Traoré a hlavičkou k bližší tyči nekompromisně skóroval – 2:0. Záložník z Pobřeží slonoviny tak stylově oslavil svůj 150. soutěžní zápas v sešívaném.

Taras Kačaraba následně nahradil Jakuba Hromadu. V 79. minutě brejk čtyři na dva zakončoval znovu Traoré, Nguyen vykopl míč levou nohou. Na konci rychlého kontru v 83. minutě hledal Taras Kačaraba Ondřeje Lingra, do přihrávky ale na poslední chvíli vložil nohu jeden z obránců. Nejlepšího střelce sešívaných ale situace nemusela mrzet dlouho, o pár desítek vteřin později se Lingr položil hlavičkou do nadýchaného pasu Plavšiće a potřetí překonal Nguyena – 3:0. Šlo o čtrnáctý ligový Lingrův zásah v probíhající sezoně.

Rozhodčí nastavili tři minuty, další branka už v utkání nepadla, slávisté před 13 119 diváky porazili Slovácko 3:0.

Další zápas čeká výběr Jindřicha Trpišovského ve středu v Ostravě proti Baníku, začátek utkání je naplánován na 19:00. Ligový ročník 2021/22 uzavřou slávisté za týden v Edenu, hrát se bude 303. derby. 

3:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Mandous – Schranz, Ousou, Kúdela, Oscar (46. Ševčík) – Hromada (78. Kačaraba), Holeš – Sor (46. Lingr), Plavšić, Jurásek (46. Traoré) – Tecl (C) (67. Fila)

1.FC Slovácko

Nguyen – Tomič (71. Kalabiška), Hofmann (C), Kadlec, Ljovin (71. Vecheta) – Daníček, Havlík, Sadílek – Holzer (89. Juroška), Jurečka (89. Divíšek), Cicilia (80. Kohút)

Detaily utkání

Branky
29. Plavšić, 75. Traoré, 85. Lingr
Diváci
13119
Žluté karty
Traoré, Lingr
Rozhodčí
Zelinka – Kubr, Kříž

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články