Parádní trefa Usora přinesla výhru nad Puskás Akadémií | SK Slavia Praha
Více

Parádní trefa Usora přinesla výhru nad Puskás Akadémií

1:0
(1:0)
přát., 10. 7. 2022, Mauth Stadion Wels
přát., 10. 7. 2022, Mauth Stadion Wels
SK Slavia Praha - Puskás Akadémia FC
Posledním soupeřem Slavie na soustředění v Aigenu byl maďarský celek Puskás Akadémia. Těsnou výhru 1:0 trefil Moses Usor.

První větší příležitost si připsali v úvodu duelu sešívaní. Yira Sor se povedenou fintou uvolnil ve vápně soupeře a přihrával před branku, kde se k zakončení dostal Ewerton. Obrana soupeře střelu zblokovala, odražený míč ale na vápně vybojoval Moses Usor, který přízemní střelou jen těsně minul branku.

Z velké dálky se z přímého kopu odhodlal ke střele Ewerton, prudkou střelu brankář Puskáse vyrazil na roh. Na první trefu se tak čekalo do 32. minuty, kdy Yira Sor vrátil míč zpět na roh velkého vápna k nohám Mosese Usora, ten fantastickou ranou vymetl vzdálenější šibenici branky.

Po prvním poločase tak slávisté vedli nad maďarským soupeřem 1:0.

Téměř identickou střelu jako v první půli vyslal v 51. minutě z přímého kopu Ewerton, také tentokrát Markek vyrazil míč na roh. V průběhu druhého poločasu se pak do hry dostala kompletně nová sestava, vystřídán nebyl pouze brankář Aleš Mandous.

Druhý poločas se odehrával převážně mezi vápny a ani jeden z týmů se do žádné větší příležitosti už nedostal. Nejvážnější příležitost měl v závěru utkání Peter Olayinka, jeho střelu ale střídající brankář soupeře skryl v rukavicích.

Slavia tak v posledním přípravném duelu porazila třetí tým maďarské ligy 1:0 díky parádní trefě Mosese Usora.

Záznam utkání

1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Mandous – Schranz (59. Douděra), Ousou (59. Holeš), Santos (59. Kačaraba), Oscar (69. D. Jurásek) – Tiehi (69. Valenta), Provod (59. Lingr) – Usor (69. Olayinka), Traoré (59. Holeš), Ewerton (69. Jurečka) – Sor (68. Tecl)

Puskás Akadémia FC

Markek – Mezghrani, van Nieff, Urblík, Baluta, Slagveer, Stronati, Zahedi, Szolnoki, Spandler, Nagy

Detaily utkání

Branky
32. Usor
Žluté karty
Santos - Nieff, Zahed

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články