B-tým: Výhru nad Líšní trefil Beran | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Výhru nad Líšní trefil Beran

2:1
(1:1)
29. kolo, 24. 5. 2023, Xaverov, Praha 9
29. kolo, 24. 5. 2023, Xaverov, Praha 9
SK Slavia Praha B - SK Líšeň
V předposledním kole druhé ligy porazil B-tým na Xaverově Líšeň 2:1. Sešívané poslal do vedení Ondřej Kričfaluši, hosté ale dokázali do poločasu srovnat. Rozhodující trefu obstaral svým jedenáctým zásahem v sezoně Štěpán Beran.

Do utkání z A-týmu tentokrát naskočili Jan Stejskal, Jan Bořil, Ondřej Kričfaluši, David Pech a také Peter Olayinka.

Sešívaným se vstup do zápasu povedl na výbornou a hned v 6. minutě šli do vedení! Po rohovém kopu míč propadl až k Ondřeji Kričfalušimu, který z malého vápna pohotově usměrnil míč do brány. V 10. minutě měli hosté velkou šanci na vyrovnání, zakončení útočníka Líšně ale skvělým zákrokem zneškodnil Jan Stejskal.

O pět minut později se už ale hosté prosadili, ke střele ze střední vzdálenosti se dostal Sokol, který pěknou trefou do horního rohu branky srovnal na 1:1. Slávisté si mohli po pěkné akci vzít vedení zpátky, sám před brankářem zakončoval Peter Olayinka, branku ale přestřelil.

Další dobrou příležitost měl po přihrávce Alberta Labíka Martin Šubert, který ale zakončoval příliš slabě a s jeho střelou si tak Vajner poradil. Ve 38. minutě měli hosté výhodu přímého kopu z hranice vápna, další povedený zákrok ale vytáhl opět Jan Stejskal.

Blízko druhé trefy slávistů byl David Pech, který vyslal zpoza vápna parádní střelu levačkou, která se zastavila až o tyč!

Do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

Druhá půle začala velkým tlakem sešívaných, po jednom ze závaru se slávisté opakovaně dostali do zakončení, obrana hostů z Líšně ale dokázala všechny střely zblokovat. Velkou příležitost netradičně hlavou měl v 56. Martin Šubert, branku ale těsně minul.

Slávisté se neustále tlačili před branku Líšně, hosté se snažili dostávat do rychlý brejků, které jim ale díky dobré defenzivní práci Slavie nevycházely. V 78. minutě se na hranici vápna pěkně s míčem otočil Dan Šmiga, jeho následná střela jen těsně minula zadní tyč.

V 79. minutě se béčko konečně dočkalo! Peter Olayinka přesnou přihrávkou našel naběhnutého Štěpána Berana, který přesným zakončením vrátil sešívané do vedení! Inkasovaný gól donutil hosty se více tlačit dopředu, v 84. minutě se dostali do nebezpečného zakončení, kdy nejprve slávisté po závaru dokázali míč odvrátit, po následném centru hlavičkoval útočník hostů mimo.

V závěru měl ještě velkou příležitost hostů Weber, pálil ale vysoko nad.

Slávistické béčko tak v předposledním kole porazilo na domácí půdě Líšeň 2:1!

Poslední kolo čeká na B-tým v neděli 28. 5. na půdě Prostějova.

2:1

Sestavy

SK Slavia Praha B

Stejskal - Bořil (64. Šmiga), Švec, Konečný - Pech, Kopáček (46. Hronek), Kričfaluši, Labík - Beran, Olayinka, Šubert (73. Nikl)

SK Líšeň

Vajner – M. Jeřábek, Sokol, Matocha, Otrísal (71. Laczkó), Machalík (80. Zikl), Pašek, A. Čermák, Lutonský, Černín, Vandas (80. Weber)

Detaily utkání

Branky
6. Kričfaluši, 79. Beran – 15. Sokol
Diváci
437
Žluté karty
Labík, Stejskal - Čermák
Rozhodčí
M. Kvítek – J. Kříž, M. Leška

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články