Na úvod ligy porážka v duelu s Hradcem | SK Slavia Praha
Více

Na úvod ligy porážka v duelu s Hradcem

1:0
(0:0)
1. kolo, 31. 7. 2022, Lokotrans Arena (Mladá Boleslav)
1. kolo, 31. 7. 2022, Lokotrans Arena (Mladá Boleslav)
FC Hradec Králové - SK Slavia Praha
Slávisté v prvním kole nového ročníku FORTUNA:LIGY podlehli v Mladé Boleslavi šestému týmu loňské sezony Hradci Králové 0:1. Jedinou branku duelu vstřelil po pauze Vašulín.

Trenérský tým Jindřicha Trpišovského oproti čtvrteční rekordní evropské výhře nad gibraltarským St Joseph’s (7:0) kompletně vyměnil obrannou čtveřici, utvořili ji Douděra, Ousou, Santos a Oscar. S kapitánskou páskou vedl tým Tomáš Holeš, do branky se postavil Aleš Mandous, na hrotu útoku nastoupil Václav Jurečka.

Sešívaní toužili odčinit poslední vzájemnou konfrontaci, kdy na stejném místě podlehli „Votrokům“ v rámci prvního kola nadstavby 3:4.

Do první šance se v zápase hraném v boleslavské Lokotrans Areně, kam dorazilo zhruba 1 500 příznivců Slavie, dostali svěřenci Jindřicha Trpišovského. Rána Václava Jurečky ze 6. minuty byla zblokována a brankář Reichl ji sebral do rukavic. Bloky vytloukl o chvíli později i Moses Usor. Centr Davida Douděry z pravé strany hřiště byl odvrácen na roh, Ewertonův střílený pas Reichl vyboxoval.

V 24. minutě slávisté ubránili rychlý brejk dvojice Harazim – Vlkanova, na druhé straně Ewerton po přihrávce Usora míč levačkou ideálně netrefil. Aleš Mandous podržel své spoluhráče po stříleném centru Vašulína, který udržel v náručí. Halfvolej Traorého k Reichlovi nedoputoval. Devět minut před koncem prvního poločasu obdržel první žlutou kartu utkání Kučera za zákrok na Oscara.

Ve 40. minutě zkoušeli v rychlém sledu střelecké štěstí Christ Tiéhi a z úhlu Václav Jurečka, Reichl zasahovat nemusel. V prvním případě mu vypomohli obránci, rána Jurečky letěla mimo jeho levou tyč. Proti tečovanému dalekonosnému pokusu Tomáše Holeše už ale hradecký gólman musel na zem a balon konečky prstů vytáhl na roh. Nadvakrát pak zkrotil i střelu Traorého a Jurečkův pokus o dorážku.

Do kabin odešly oba týmy za bezbrankového stavu, David Douděra pak se žlutou kartou, kterou obdržel za střet s Kubalou. Druhý poločas začal Hradec aktivně, dvojici rohových kopů stopeři Santos a Ousou zvládli odvrátit. V 53. minutě po akci Davida Douděry zasahoval Reichl, který střílený centr srazil na roh. O minutu později se domácí tým dostal do vedení, rychlý kontr zakončil tváří v tvář Mandousovi Vašulín – 1:0. Odpovědět zkoušel Ibrahim Traoré, proti jeho ráně z ostrého úhlu zakročil Reichl.

V 58. minutě trenérský tým Slavie třikrát střídal, odpracováno měli Jurečka, Usor a Traoré, na hřiště vyběhli Petr Ševčík, Ondřej Lingr a Lukáš Provod. Proti zakončení Ewertona z levé strany byl Reichl znovu úspěšný. Mohutné obléhání hradeckého velkého vápna ukončil faul na Lukáše Provoda, k exekuci volného přímého kopu se postavil Christ Tiéhi. Na svůj nádherný gól proti St Joseph’s nenavázal, trefil zeď. Douděrův přetažený centr proplachtil nad břevnem.

V 72. minutě Tiéhi přepustil své místo Matěji Juráskovi a o tři minuty později nahradil Stanislav Tecl Santose. Slávisté pokračovali v tlaku, pevný obranný blok Hradce odolával. V 85. minutě zakončoval Prekop v pádu mimo, lepší zakončení mu znemožnil Aiham Ousou. Dalekonosná rána Tomáše Holeše branku neohrozila. Po krásné přihrávce Ševčíka centroval z levé strany Oscar, hlavička Douděry skončila na domácím obránci, který ji srazil na roh.

V 90. minutě proti dělovce Aihama Ousoua vytáhl fantastický zákrok Reichl. Ve čtyřminutovém nastavení pálil z hranice velkého vápna nad branku Petr Ševčík. Juráskovi chyběly k vyrovnání centimetry, balon v pádu trefil těsně vedle pravé tyče. Reichl si v úplném závěru poradil i s hlavičkou vlastního obránce a slávisté v úvodním kole FORTUNA:LIGY podlehli Hradci 0:1.

Další zápas odehrají sešívaní ve čtvrtek v 19:00 ve Fortuna Areně, v rámci 3. předkola Evropské konferenční ligy přivítají řecký Panathinaikos. Na ligové trávníky se vrátí v neděli opět v domácím prostředí proti Zlínu.

1:0

Sestavy

FC Hradec Králové

Reichl – Smrž, J. Kučera, Vlkanova (C), F. Kubala (Rada), Ja. Klíma, Vašulín (83. Prekop), Leibl (16. Rybička), Harazim, Kodeš, Čech

SK Slavia Praha

Mandous – Douděra, Ousou, Santos (75. Tecl), Oscar – Tiéhi (72. M. Jurásek), Holeš – Usor (58. Provod), Traoré (58. Ševčík), Ewerton – Jurečka (58. Lingr)

Detaily utkání

Branky
54. Vašulín
Diváci
5000
Žluté karty
Kučera, Reichl - Douděra
Rozhodčí
Zelinka – Hájek, Kříž

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články