B-tým: Po třech kolech stoprocentní. Pálili Pudil, Toula a Sy | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Po třech kolech stoprocentní. Pálili Pudil, Toula a Sy

1:3
(0:0)
3. kolo, 19. 8. 2023
3. kolo, 19. 8. 2023
Loko Vltavín - SK Slavia Praha B
B-tým Slavie porazil ve třetím kole ČFL Loko Vltavín 3:1 a nadále zůstává stoprocentní. Vítěznou sérii prodloužili Adam Pudil, Daniel Toula a Babacar Sy, kteří se postupně trefili potom, co domácí otevřeli skóre.

Sešívaná rezerva nastoupila stejně jako ve druhém kole bez hráčů A-týmu, v bráně tentokrát nastoupil Adam Dvořák. V poli udělal trenér Střihavka dvě změny, od začátku hráli David Hájek a Babacar Sy.

Utkání začalo opatrně a bez mnoha šancí se o přestávce šlo do kabin za bezbrankového stavu. Góly začaly padat až po změně stran.

Ve 49. minutě si po centru z levé strany za obranu naběhl Daniel Michl a hlavou otevřel skóre zápasu. Slávisté inkasovali poprvé v sezoně. Vedení domácím ale vydrželo jen necelé dvě minuty. Slávisté si nachystali bleskovou odpověď, kdy Zachovalův přesný centr z levé strany uklidil do sítě Adam Pudil – 1:1.

A v 67. minutě sešívaní dokonali obrat, Jan Trédl precizním pasem za obranu našel nabíhajícího Daniela Toulu, který v samostatném úniku zvolil obstřel a poprvé v zápase poslal slávisty do vedení.

O deset minut později se slávisté dožadovali pokutového kopu, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Rychlým výběhem pak musel hasit nebezpečnou šanci brankář Slavie Adam Dvořák.

Domácí pak hru otevřeli a snažili se vyrovnat, čehož v 89. minutě po rychlém protiútoku využil Babacar Sy, který dal svůj první soutěžní gól v sešívaném dresu. Víc už se toho už v zápase neudálo, B-tým Slavie tak po výhře 3:1 zůstává stoprocentní a po třetím kole vede tabulku ČFL skupiny A.

Další zápas je naplánován na neděli 27. srpna, kdy slávisté od 10:15 na Xaverově přivítají Povltavskou FA.

1:3

Sestavy

Loko Vltavín

Čechal - Matějka, Vacek, Hruška, Jedlička, Tichý (71. Maria), Podzimek, Boček (71. Veselý), Michl, Tesař, Osmani

SK Slavia Praha B

Dvořák - Trédl (89. Piták), Švec, Hunal, Zachoval - Kopáček (58. Jelínek), Planka (90. M. Pudil), Hájek (58. Voriazidis) - A. Pudil, Sy (90. Jinoch), Toula

Detaily utkání

Branky
49. Michl - 51. A. Pudil, 67. Toula, 88. Sy

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články