Dominantní výkon a výhra B-týmu nad rezervou Norimberku | SK Slavia Praha
Více

Dominantní výkon a výhra B-týmu nad rezervou Norimberku

3:1
(1:0)
přát., 17. 2. 2024, Xaverov
přát., 17. 2. 2024, Xaverov
SK Slavia Praha B - 1. FC Norimberk „B“
Slávistický B-tým v sobotu 17. února porazil na Xaverově rezervu německého Norimberku 3:1. O gól se postaral v prvním poločase Jan Trédl z penalty, ve druhém pak skórovali Elmedin Rama a Dominik Pech.

Na svěřence trenéra Střihavky čekala po týdnu opět rezerva německého celku. Tentokrát druholigového Norimberku. Hosté přijeli na Xaverov s chutí vrátit sešívaným porážku z přípravného utkání v létě, které slávisté vyhráli vysoko 4:0.

Na hřišti ovšem hned od první minuty tahali hosté za kratší konec. Slávisté byli dominantní na míči a po celou dobu přesně kombinovali. K první velké gólové příležitosti se ve 14. minutě dostal Milan Škoda, který se snažil na dlouhou nohu prostrčit centrovaný míč za záda brankáře, který byl ovšem připraven a Škodův pokus vychytal.

Ve 31. minutě se míče na levé straně zmocnil Adam Pudil a zkoušel se dostat do vápna kličkou, při které byl faulovaný a rozhodčí tak nařídil penaltu. K té se postavil Jan Trédl a poslal míč neomylně za záda brankáře. Do konce poločasu byli stále slávisté aktivnějším týmem, avšak další větší příležitost k navýšení skóre si nevytvořili.

Do druhého poločasu sešívaní vystřídali a byl to právě střídající Pech, který se hned ve 46. minutě dostal k nebezpečnému zakončení za velkým vápnem. Jeho tvrdá rána trefila jen břevno. O dvě minuty později se radovali hosté. Nepřesnou rozehrávku brankáře Kolodzieje vystihl útočník soupeře. Okamžitou střelou domácího gólmana překonal a srovnal tak na 1:1.

Sešívaní za nerozhodného stavu stále dobývali branku soupeře a vysoko napadali. V 63. minutě Elmedin Rama vystihl kombinace hostujících stoperů, z hranice vápna překonal brankáře soupeře svou slabší nohou a poslal slávisty do vedení 2:1.

Slávistická aktivita směrem dopředu neutichla ani po vstřelení vedoucí branky. V 86. minutě se přes soupeře do vápna driblingem dostal Babacar Sy. Na úrovni penaltového puntíku přenechal míč Dominiku Pechovi, kterému už druhý pokus o překonání brankáře hostí vyšel na jedničku a pečetil tak skóre utkání na 3:1.

Poslední přípravný zápas čeká slávistické béčko v neděli 25. února proti rezervě Mladé Boleslavi. První mistrovské utkání je pak na programu o týden později, 3. března od 10:15 proti Admiře.

3:1

Sestavy

SK Slavia Praha B

Slavata (46. Kolodziej) - Trédl, Hunal, Konečný, Pudil M. (64. Zachoval) - Švec (46. Pech), Behenský, Jelínek T. (64. Voriazidis) - Pudil A. (64. Dufek), Toula (64. Sy), Škoda (46. Rama)

1. FC Norimberk „B“

Ortegel - Berschneider, Komljenovic, Menig, Jahn, Kirsch, Gogce, Gresler, Wilt, Fischer, Huhnholz (Yigit, Sanogo, Olayo, Ilic, Joachims, Zietsch, Sommer, Kielkopf)

Detaily utkání

Branky
31. Trédl, 63. Rama, 86, Pech - 48.
Diváci
96

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články