B-tým: Třígólová výhra nad rezervou Teplic | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Třígólová výhra nad rezervou Teplic

0:3
(0:1)
přát., 19. 7. 2023, Roudnice nad Labem
přát., 19. 7. 2023, Roudnice nad Labem
Teplice "B" - SK Slavia Praha B
Třetím soupeřem béčka v přípravě na novou sezonu byla rezerva Teplic. Díky trefám Adama Pudila, Babacara Sy a Eliáše Pitáka zvítězili sešívaní 3:0.

Do zápasu zasáhl také Martin Bejbl, který se aktuálně připravuje se slávistickým béčkem.

B-tým začal proti Teplicím dobře a od úvodu se tlačil do vápna soupeře. Střela Davida Planky zpoza vápna letěla těsně nad, dvě další nadějná zakončení skončila rohovým kopem.

První trefa slávistů tak přišla až v 17. minutě. Sešívaní donutili obránce soupeře ke ztrátě, následně David Planka pronikl po levé straně do vápna, přihrál pod sebe na Adama Pudila, který uklidil míč přesně k tyči. Poté se do hry více dostaly také Teplice, po jedné z akcí zakončoval útočník domácích z malého vápna, Eric Hunal ale v poslední chvíli svým skluzem střelu zablokoval. V další situaci zakončoval hráč Teplic po centru ze standardní situace mimo.

Ve 39. minutě se hnal z půlky hřiště na brankáře Teplic Adam Pudil, přihrával ještě před odkrytou branku na Josefa Jinocha, před kterým ale na poslední chvíli míč odvrátil na roh jeden z obránců. V závěru první půle ještě pronikl do vápna Jan Trédl, kterého ale vychytal brankář domácích.

Druhá půle začala šancí Daniela Touly, jehož střelu brankář vytáhl na roh. V 58. brankář Adam Dvořák skvělou rychlou rozehrávkou našel rozeběhnutého Babacara Sy, kterého ale v jeho postupu na brankáře nedovoleně zastavil Patrik Život, za což viděl červenou kartu. V rámci domluvy v přípravném duelu ale domácí Teplice pokračovaly v plném počtu.

Do dobré střelecké pozice se dostal Tomáš Jelínek, zakončoval ale pouze do brankáře. V 72. minutě už se slávisté dočkali druhého gólu. Po rohovém kopu nakrátko si Boluwatife narazil s Danielem Toulou, následná střela skončila na tyči. Míč se pak odrazil k nohám Babacara Sy, který na dvakrát prostřelil gólmana Teplic.

V 76. minutě si povedený zákrok proti skákavé střele z dálky připsal brankář Adam Dvořák. 80. minuta přinesla třetí gól slávistické rezervy. Babacar Sy dostal přihrávku za obranu, u míče byl ale jako první brankář domácích, který ve skluzu odehrál míč k nohám Matěje Zachovala, ten se okamžitě snažil překonat vyběhnutého brankáře, který ještě jeho střelu vyrazil k nohám Eliáše Pitáka, který uklidil míč do odkryté branky. O malou chvíli později zakončoval útočník Teplic po centru ze strany nad branku.

Béčko Slavie tak v dalším přípravném střetnutí porazilo rezervu Teplic 3:0.

0:3

Sestavy

Teplice "B"

Grümann - Procházka, Sůra, Kříž, Emmer, Jamrich, Hadinec, Vachoušek, Köstl, Trnovec, Hrdlička
Střídali: Bzura, Život, Bartoš, Korselt, Kafka, Charvát

SK Slavia Praha B

1. poločas: Slavata - Trédl, Hunal, Konečný, Bejbl - Planka, Kopáček, Voriazidis - Jinoch, Kneifel, A. Pudil
2. poločas: Dvořák - Piták, Hunal, Konečný, Trédl - Jelínek, Žitný, Zachoval - Sy, Toula, Boluwatife

Detaily utkání

Branky
17. A. Pudil, 72. Sy, 80. Piták

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články