Soustředění v Algarve zakončila bezbranková remíza | SK Slavia Praha
Více

Soustředění v Algarve zakončila bezbranková remíza

0:0
(0:0)
přát., 27. 1. 2024, Pine Cliffs Resort
přát., 27. 1. 2024, Pine Cliffs Resort
Beijing Guoan F.C. - SK Slavia Praha
Závěrečná prověrka na portugalském pobřeží skončila bezbrankovou remízou. Blízko gólů byla hned trojice slávistů, jejich pokusy však pokaždé zastavila branková konstrukce. Trefa Lukáše Masopusta pak nebyla uznána pro ofsajd, a druhé utkání s Beijingem Guoan tak skončilo 0:0.

První velkou příležitost druhého sobotního duelu si vytvořil Mick van Buren. Nizozemský útočník si našel centr Ivana Schranze a hlavičkoval těsně vedle.

O malou chvíli později se stejný hráč dostal do dalšího zakončení, tentokrát jeho tvrdou střelu zastavila tyč. Následně měl Mick další příležitost, tentokrát po přihrávce Christose Zafeirise pálil těsně vedle.

Ve 23. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Jan Bořil, jeho zakončení ještě před brankářem tečoval do sítě Lukáš Masopust. Gól ale pro ofsajd neplatil.

Také soupeř dokázal jednou míč dopravit do sítě, proti byl znovu zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího.

Hned v úvodu druhé půle zastavila sešívané prokletá branková konstrukce. Muhamed Tijani se dostal do zakončení v pokutovém území, míč ale poslal přímo do tyče. Další nadějné šance měl Boluwatife Ogungbayi, který zpoza vápna pálil těsně vedle. Stejně si vedl také Michal Tomič, který střílel vedle z přímého kopu.

Třetí razítko na brankovou konstrukci umístil v závěru utkání střídající Jan Lacko. Sešívaný mladík se dostal k odraženému míči a svou střelu vyslal přímo na břevno. Ve druhém duelu tak Slavia remizovala s Beijingem Guoan 0:0.

0:0

Sestavy

Beijing Guoan F.C.

Hou Sen – Yang Liyu, Bai Yang, Ryan Qilong, Jiang Wenhao, Duan Dezhi, Chi Zhongguo, Feng Boxuan, Yu Dabao, Wang Ziming, Yang Liyu

SK Slavia Praha

Mandous – Tomič, Masopust (66. Kačaraba), Bořil, Zmrzlý – Schranz (85. Lacko), Zafeiris, Ogungbayi, Provod, van Buren – Tijani

Detaily utkání

Aktuálně

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Další články