Výhra na Slovácku. Krása od Provoda, dvougólový Jurečka | SK Slavia Praha
Více

Výhra na Slovácku. Krása od Provoda, dvougólový Jurečka

1:3
(1:2)
26. kolo, 30. 3. 2024, Uherské Hradiště
26. kolo, 30. 3. 2024, Uherské Hradiště
1.FC Slovácko - SK Slavia Praha
Cenné vítězství po reprezentační přestávce! Slávisti díky nádherné ráně Lukáše Provoda a dvěma přesným zásahům Václava Jurečky porazili v Uherském Hradišti Slovácko 3:1. Jindřich Staněk inkasoval při svém čtvrtém ligovém startu za Slavii vůbec poprvé.

První vážnější akce přišla v sedmé minutě. Domácí měli výhodu standardní situace, ze které přišel cent do vápna. Do zakončení se protlačil Hofmann, který ale hlavičkoval těsně vedle tyče. Ve 13. minutě poprvé výrazněji zahrozili sešívaní. Petr Ševčík chytrou přihrávkou našel Conrada Wallema, ten svou střelu mezi tři tyče nenasměroval.

Čekání na úvodní gól utkání trvalo do 29. minuty. A trefa to byla výstavní! David Douděra z autového vhazování našel Lukáše Provoda, který se s míčem nerozpakoval a nechytatelnou ranou přibližně z třiceti metrů poslal Slavii do vedení - 0:1.

Po první trefě zápasu se utkání hrálo převážně ve středu pole a ani jeden z týmů se do šance neprotlačil. Změnila to až 40. minuta, v té domácí Slovácko dokázalo srovnat. Blahút pronikl do vápna a dostal se do zakončení, střelu ale dokázal Jindřich Staněk vyrazit. Brankář sešívaných si poradil také s dorážkou dobíhajícího Trávníka, míč se ale odrazil před odkrytou branku k nohám Vechety, který uklidil míč do sítě - 1:1.

Slávisté si ale vzali brzy vedení zpět do svých rukou. Lukáš Provod posunul míč na střed hřiště na Václava Jurečku, ten napřáhl ze střední vzdálenosti a přesnou střelou k tyči nedal Hečovi šanci - 1:2.

Díky trefám Václava Jurečky a Lukáše Provoda tak Slavia vedla po první půli nad Slováckem 2:1.

Hned v úvodu druhé části skvěle unikl po pravé straně Wallem a následně hledal před brankou Mojmíra Chytila, v poslední chvíli ale dokázal míč odvrátit Heča. V další akci slávistů skvěle zapracoval opět Chytil, který si nejprve pokryl míč a poté pronikl středem pole až před vápno, kde posunul míč na Wallema, ten následně chtěl obejít vyběhnutého Heču, který jej podrazil. Akce ještě pokračovala, k míči se dostal Václav Jurečka, který ale z úhlu trefil tyč. K zákroku na Wallema se ale ještě vrátil rozhodčí, který s asistencí VAR nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil Václav Jurečka, který si poradil na výbornou a přidal svou druhou trefu v zápase - 1:3.

59. minuta přinesla střelu Petra Ševčíka zpoza vápna, branku jen těsně minula. V 65. minutě přišel centr před branku Slavie, k míči se nakonec dostal Vecheta, jehož střelu Jindřich Staněk dokázal zastavit. Před dobíhajícími útočníky odvrátili sešívaní míč na roh, po kterém hlavičkoval Daníček mimo branku. Na druhé straně se do dobré pozice na hraně vápna dostal Ondřej Zmrzlý, jeho střela ale letěla vysoko nad.

V 80. minutě se do zakončení uvnitř vápna dostal Kvasina, ten ale svou střelu nasměroval do tyče. Po skvělé práci Tomáše Vlčka pronikl do vápna Lukáš Provod, tentokrát byl proti jeho zakončení Heča úspěšný.

Slávisté už vedení uhlídali a po reprezentační pauze tak vezou ze Slovácka tři body díky výhře 3:1. V dalším utkání se Slavia utká 6. dubna od 18:00 v Edenu s Bohemians.

1:3

Sestavy

1.FC Slovácko

Heča - Reinberk, Daníček, Hofmann, Blahút - Trávník (71. Kim Seung-Bin), Havlík, Kohút (62. Cicilia) - Petržela (62. Sinyavskiy), Vecheta (71. Kvasina), Juroška (86. Juroška)

SK Slavia Praha

Staněk - Douděra (84. Tomič), Ogbu, Vlček, Zmrzlý - Holeš, Ševčík (76. Oscar)- Provod, Jurečka (76. Zafeiris), Wallem (88. M. Jurásek) - Chytil (88. Tijani)

Detaily utkání

Branky
40. Vecheta - 29. Provod , 44. a 56. (pen.) Jurečka
Diváci
8000
Žluté karty
Trávník, Daníček, Reinberk, Kim Seung-Bin - Jurečka, Wallem
Rozhodčí
Rouček – Vlček, Machač

Aktuálně

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Další články