Radek Černý: Musíme začít úplně od začátku | SK Slavia Praha
Více

Radek Černý: Musíme začít úplně od začátku

PRAHA/EDEN – Po devíti letech se vrátil do Slavie, zřejmě ale nečekal ani to, že se tak rychle dostane do branky, ani to, že v ní zažije historickou porážku, která jej jako celoživotního slávistu bude mrzet dvojnásob. „Je to pro mě opravdu zdrcující, ani teď pro mě není jednoduché se s tím v hlavě vypořádat,“ říká brankář Radek Černý po zápase Slavie s Teplicemi.

Vzal jste si ve čtvrtek před tréninkem jako jeden z nejzkušenějších hráčů v kabině slovo?

„V této situaci asi nebylo na hráčích, aby si brali slovo. Vedení přišlo s věcmi, které chtělo říct týmu, takže to nebylo o hráčích, ale spíše o tom, že vedení mluvilo k hráčům.“

Před dalším zápasem si ale asi slovo vezmete. Co musí v kabině padnout?

„U mě osobně je to pořád ještě moc brzo, to utkání jsem ještě úplně nevstřebal. Jak jsem ale říkal už po zápase, tady musíme začít úplně od  začátku, od jednoduchých věcí, bojovnosti, základního postavení. Každý má svoje postavení v týmu a to si musí plnit. A potom přidat nadstavbu, co se týče fotbalovosti a fotbalového umu.“

Do toho by se asi mělo promítnout i to, že hrát s hvězdou na hrudi je víc, než hrát za jakýkoli jiný klub?

„Je to pravda. Já samozřejmě nevidím do hlav jiných hráčů. Já jsem tu devět let nebyl, vrátil jsem se, atmosféra tu byla fantastická. Všechno bylo skvělé až do té doby, než jsme poprvé prohráli. A prohra s Teplicemi všechno otočila, všechno pozitivní, co jsem tu viděl, se vypařilo. Což je po takovém utkání asi jasné. Ale já jsem se tu narodil, prožil jsem tu celé dětství, tak k tomu klubu asi cítím něco jiného, než ostatní hráči. Pro mě je to opravdu zdrcující a ani teď to pro mě není jednoduché se s tím v hlavě vypořádat.“

Kdyby si to takto uvědomili všichni, měla by se Slavie asi dostat na pozitivní vlnu, že?

„Věřím, že se dřív nebo později, ať už se mnou, beze mě nebo s jinými hráči ten tým vrátí tam, kam patří. Protože nevěřím tomu, že Slavia zůstane tam, kde je. Slavia ve své historii prožila nějaká horší období a nějaká lepší a já věřím, že v republice je to historicky pořád Slavia a Sparta a že Slavia se vrátí na výsluní. Nedokážu teď říct, kdy to bude, ale věřím tomu, že se to určitě stane.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články