Slávistky podruhé daly 6 branek | SK Slavia Praha
Více

Slávistky podruhé daly 6 branek

Fotbalistky Slavie i ve svém druhém zápasy v lize vyhrály 6:2, tentokrát proti Slovácku. Opět dvě branky vstřelila Pěničková, po delší herní pauze si zahrála a též i skórovala Krůzová.
Slávistkám v sestavě stále chybělo několik zraněných hráček, a tak trenér Anton Mišovec všechny překvapil nasazením útočnice Simony Necidové na stopera. Zápas zvládla a navíc měla několik možností ke skórování. Samotný zápas nezačal dobře, hned v úvodu jsme udělali chybu, čehož využila Březinová a dokázala křižnou střelou skórovat. O pár desítek vteřin později po důrazu Divišové a Svitkové jsme vybojovali míč, který druhá jmenovaná následně předložila Holečkové, která neměla problém zakončit do prázdné branky. Právě bývalá hráčka Plzně Svitková byla hodně aktivní, v 11. minutě prudce střílela, následná dorážka Divišové skončila těsně mimo. V 19. minutě rozhodčí Hasíková odpískala penaltu za faul na Divišovou, kapitánka Pěničková se nemýlila. V dalším průběhu jsme často až moc nakopávali míče, čímž jsme se nedostávali do kombinace a Slovácko se dokázalo v pohodě ubránit. Z dálky to tedy zkoušela Svitková a v závěru nabídla šanci Benýrové, ale v rozhodující fázi jí střela nesedla.

Ve druhém poločase jsme viděli mnohem více šanci na obou stranách, ale aktivnější byly slávistky. Po dlouhé době do druhé půle nastoupila Krůzová a hned ve 47. minutě nůžkami trefila tyč. Po nedorozumění ve slávistické obraně málem mohla znova skórovat Březinová, ale míč si ukopla. A opět se potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš. Z následující akce nejdříve nebezpečně zakončovala Divišová, z následného rohu se prosadila podruhé Pěničková hezkým volejem. Slovácko zahrozilo po standardní situaci, Slavia zase po akci Svitkové s Divišovou, gól vstřelila Budošová, ale pro ofsajd nebyl uznán. V 73. minutě hosté snížili po rohu, když hlavičkovala osamocená Američanka Gmerek. V závěru zápasu ještě skórovala Krůzová a zaslouženě i Svitková. V poslední minutě měla na hlavě gól Necidová, ale zřejmě nechtěla porušit tradici šesti vstřelených branek.


Slavia - Slovácko 6:2 (2:1)
Slavia: Taušová - Tomášková, Necidová, Budošová, Malinová (70. Bažoutová) - Holečková (46. Krůzová), Odehnalová (58. Bartovičová), Pěničková, Benýrová - Divišová (83. Brázdová), Svitková
Branky: 19. (pen.) a 55. Pěničková, 3. Holečková, 57. Divišová, 79. Krůzová, 88. Svitková - 1. Březinová, 73. Gmerek

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články