Keegan Ritchie: Sen se stal skutečností! | SK Slavia Praha
Více

Keegan Ritchie: Sen se stal skutečností!

PRAHA/EDEN – Po změně trenéra se napevno v základní sestavě zabydlel jihoafrický obránce Keegan Ritchie. Šanci, kterou od trenéra Pastoora dostal, si nemůže vynachválit. „Je to jako sen, který se stal skutečností,“ neskrývá obrovskou radost Ritchie.
„Každý v Africe sní o tom, že se přesune hrát do Evropy. Jsem nadšený, ale musíme pracovat dál, abychom vyhrávali i další zápasy,“ je jasné obránci, který do Slavie přišel z Kaizer Chiefs. „Je vždycky těžké přijít do nového klubu, ale i když jsem nehrál, nevěšel jsem hlavu, dělal jsem svou práci a čekal na šanci, která přišla,“ popisuje Keegan Ritchie.

Jak se tedy podle Ritchieho změnila po příchodu trenéra Pastoora atmosféra v kabině? „Je to velký posun. Změnila se morálka, duch týmu je teď podstatně výš. Myslím, že hráči jsou z nového trenéra nadšení,“ pokračuje 183 centimetrů vysoký levý obránce.

V utkání se Znojmem Slavia dlouho vedla, ale ve druhé půli hosté překvapivě vyrovnali. „Samozřejmě že v takových chvílích trošku znervózníte, nevíte, jaký to bude mít efekt na oba týmy. Ale my jsme nesklonili hlavy a bojovali jsme, chtěli jsme dát druhý gól,“ vrátil se třiadvacetiletý obránce k pátčnímu duelu.

Domácí premiéra trenéra Pastoora tak dopadla na jedničku. „Je pro něj určitě dobré, když jeho první domácí zápas skončí výhrou. Já jsem si zápas v Edenu také moc užil. Je dobře, že výhra trošku uvolnila tlak, který byl jak na trenéra, tak na hráče,“ zakončil Keegan Ritchie.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články