V neděli od 20:15 v Ďolíčku vršovické derby | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 20:15 v Ďolíčku vršovické derby

PRAHA/EDEN – Slavii čeká v neděli velmi důležité utkání proti Bohemians Praha 1905. Zápas v Ďolíčku začíná ve 20:15. „Není důležité, jak budeme hrát, musíme získat body,“ má jasno trenér Slavie Alex Pastoor.
Po utkání s Plzní hovořil trenér Alex Pastoor o tom, že Slavii čeká v lize pět finálových zápasů. „Co se týká všech následujících pěti zápasů, je to jen o výhře, nebo o prohře. Žádná jiná cesta není. Od každého je očekáván bojovný přístup. Myslím, že není teď důležité, jak budeme hrát, zda dobře nebo špatně, je to všechno o zisku bodů,“ říká slávistický kouč, který očekává bojovný výkon svých svěřenců.

„Bojovnost je součástí fotbalu. Vždy se snažíte hrát dobrý fotbal, ale v situacích, jako je tato, nemůžete podat líbivý výkon. Je to o přežití, vyhrávání duelů, ale také o používání hlavy. Atmosféra na Bohemce je skvělá, mám to tam rád. Působí tam jeden z mých největších oblíbenců a klubová legenda Antonín Panenka. Je to výborná motivace všem a taky jemu ukázat, že se umíme poprat o přežití,“ pokračuje kouč sešívaných.

Jak by zhodnotil nedělního soupeře Slavie? „Bohemka má dobrého hráče v Neradovi, líbí se mi, jak hraje, vede dobře míč, je rychlý. Mají několik dobrých nacvičených signálů a vysokého útočníka. Víme, jak hrají,“ líčí trenér, který se bude muset obejít bez vykartovaného Nevese. Kdo bude ještě scházet?

„Trápí nás tradiční problémy s kolenem u Mičoly a Vyhnala. Další, kdo měl problémy s kolenem, byl Mario Lička, ale ten už je zpátky. Chybět bude Boudjemaa a ani Ritchie nenastoupí. Ale Mario Lička, Karel Piták, Matúš Čonka, Milan Nitrianský a Martin Dobrotka jsou zpět, takže máme z čeho vybírat,“ objasňuje trenér Slavie.

Do Ďolíčku se poprvé ve Slavii nechystá jen trenér Alex Pastoor, ale také Milan Škoda. Ten se na stadionu Bohemians Praha 1905 vůbec poprvé představí jako soupeř. „Je to pravda. Sice jsem myslel, že tam budeme hrát za jiné situace, ale těším se tam opravdu hodně. Mám rád zápasy, ve kterých jde o hodně," popisuje odchovanec právě Bohemky.

„Bude to hodně důležitý zápas hlavně pro nás. Bohemka je s námi sice dole, ale my pojedeme do Ďolíčku vyhrát," říká před nedělním duelem stoper Milan Škoda.

„Bohemka je známá bojovnou hrou. Navíc je v Ďolíčku specifická atmosféra, lidé to tam dokážou vybláznit. Musíme se soupeři v bojovnosti minimálně vyrovnat a dát do utkání stoprocentní nasazení a hlavně odhodlání nechat tam všechno. Když toto předvedeme, tak může přijít fotbalovost,"pokračuje slávistický obránce.

V obraně bude tentokrát scházet Fernando Neves. „Nando bude chybět. Je to přesně ten typ hráče, který by se hodil do tohoto zápasu. Ale máme v týmu ostatní kluky, kteří určitě chybějící hráče zastoupí," zakončil Milan Škoda.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články