Trenér Pastoor: Měli jsme bojovného ducha | SK Slavia Praha
Více

Trenér Pastoor: Měli jsme bojovného ducha

PRAHA/ĎOLÍČEK - Trenér Pastoor po zvládnutém vršovickém derby chválil bojovnost svých svěřenců a radoval se ze zisku tří bodů. Nelíbila se mu ale přílišná defenziva.
„Pro nás je to start pěti finálových utkání, který jsme zvládli a zvítězili jsme. Na přístupu hráčů šlo vidět, že budou vážně pracovat na tom, aby vyhráli každý z následujících zápasů,“ začal své hodnocení vršovického derby trenér Alex Pastoor.

Pak už navázal komentářem k průběhu zápasu: „V prvním poločase jsme měli hru pod kontrolou a s tou kontrolou jsme na hřišti mohli udělat víc. V porovnání s druhou půlí, kde jsme se příliš zatáhli, darovali soupeři několik šancí a moc se nám nedařily protiútoky. To je něco, na čem budeme pracovat pro příští zápas. Teď jsme oslavili vítězství a vzhůru na Příbram,“ hledí trenér sešívaných k pátečnímu duelu.

Slávisté se ve druhé polovině utkání stáhli do hloubi pole. „Nerad hraji takhle defenzivně, protože pokud jste tak zatažení, musíte si vytvářet nebezpečné protiútoky, a pokud ne, pak jen bráníte. Způsob, jakým jsme bránili dnes my, neměl takovou kvalitu, jakou bych si představoval. V příštím utkání se budeme snažit nehrát natolik zataženě,“ řekl po utkání trenér a pokračoval ve výčtu toho, co by se mělo pro další utkání vylepšit.

„Samozřejmě, že v posledních čtyřech zápasech budou nejdůležitější body, ale myslím, že máte větší šanci vyhrát, když hrajete lepší fotbal. Bojovného ducha jsme měli, kluci dělali, co mohli, ale ve druhém poločase jsme měli jen jeden protiútok s Juharem, Ličkou a Necidem, kdy si vytvořili přečíslení 3 na 1. Jestli chcete hrát defenzivní fotbal, tak si takových situací za 45 minut musíte vytvořit alespoň šest. Pak je v pohodě hrát na brejky,“ pokračuje trenér.

Jak se zvýšila šance sešívaných na záchranu v Gambrinus lize, o tom trenér nechtěl polemizovat. „V procentech? Padesát na padesát? Ne, není realistické takhle přemýšlet, alespoň já takhle neuvažuji. Dopředu jsme věděli, že nejdříve musíme zvládnout dvě velmi obtížná utkání proti Spartě a Plzni. Jak jsem řekl minulý týden, zápas proti Plzni se mi líbil, nejlepší výkon, který jsme až doposud předvedli, nicméně výsledek už tak dobrý nebyl,“ ohlédl se Alex Pastoor ještě jednou za uplynulými koly.

A pak opět hovořil o snaze sešívaných maximálně bodovat. „Šli jsme do posledních pěti zápasů s tím, že čtyři jsou proti našim přímým konkurentům, takže každý bod, který získáme, zejména když se povede získat tři, je rána pro soupeře. Soustředíme se teď na poslední čtyři utkání a doufám, že budeme hrát jako v prvním poločase a ne jako v tom druhém,“ zakončil trenér Pastoor.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články