PŘÍBĚH ZÁPASU: Držíme, držíte | SK Slavia Praha
Více

PŘÍBĚH ZÁPASU: Držíme, držíte

PRAHA/EDEN - Kvůli pohárovému intermezzu vám o něco později přinášíme další díl rubriky Příběh zápasu, ve kterém se vrátíme k zápasu Slavie v Mladé Boleslavi. Detailně jsme se tentokrát zaměřili na statistiku držení míče.
Slavia se po šestém kole drží mezi nejlepšími týmy tabulky. I přes těsnou prohru v Boleslavi patří sešívaným druhé místo, Milan Škoda navíc i přes svůj krátký pobyt na hřišti přidal svůj šestý zásah v ročníku a osamostatnil se na čele tabulky střelců. V čem ale Slavia ve všech letošních ligových zápasech bez rozdílu příliš nevynikala, bylo držení míče. My jsme se v utkání proti Boleslavi zaměřili právě na tuto statistiku a co nejpodrobněji vám ji přiblížíme.

Slavia v Boleslavi rychle vedla, ke konci prvního poločasu se ale svěřenci trenéra Beránka soustředili spíše na obrannou činnost, míč měli na svých kopačkách domácí fotbalisté a do šaten už se šlo za pro Slavii nepříznivého stavu. Ve druhé půli se sešívaní rvali o zisk alespoň jednoho bodu, hra se vyrovnala a šance přišly na obou stranách. Výsledek ale už bohužel zůstal nezměněn.

Celková statistika držení míče je vcelku vyrovnaná. 54 % pro Boleslav, 46 % pro Slavii. Ve srovnání s předchozími zápasy jde pro sešívané o příznivá čísla. Proti Plzni držela Slavia míč 34 % času, v Teplicích pak 44 %.

Nejhorším obdobím, bereme-li v potaz držení míče, byla pro Slavii shodně 15. až 30. a 31. až 45. minuta. Domácí měli v těchto fázích na kopačkách míč 61 % času. Naopak nejvíce měla Slavia míč pod kontrolou v závěru zápasu. Mezi 75. a 90. minutou drželi míč pro změnu v 60 % červenobílí.

Přilepený ke slávistickým kopačkám byl míč v zápase celkem 19 minut, jen o tři minuty déle ho pak měli v držení domácí. Co se týče průměrné doby jednoho držení, u Slavie to bylo 8 sekund, u boleslavských fotbalistů 9 sekund. Jediné držení míče, které trvalo déle než 45 sekund, mají na svém kontě domácí. Bílomodří měli i více akcí, které trvaly alespoň 15 sekund – 23 oproti 17 slávistickým.




Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články