V sobotu od 19:00 v Teplicích | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 19:00 v Teplicích

V sobotu v 19:00 se slávisté představí v rámci 6. kola FORTUNA:LIGY v Teplicích, kde na závěr minulého ročníku zvítězili 3:0.

„Cíl je jasný, protože jsme naposledy ztratili body v domácím prostředí a potřebujeme je získat zpět. Teplice hrají organizovaný fotbal s podporou útočníka Vaněčka, kterým si hodně pomáhají. Budeme hledat podobný recept jako na konci minulé sezony,“ uvádí trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Bude to složitý zápas, protože Teplice jsou doma silné, i když se Spartou to doma nepotvrdili. O to víc si to budou chtít vynahradit. Čeká nás složité utkání, ke kterému musíme přistoupit se vší vážností,“ říká obránce Lukáš Pokorný.

Podobně hovoří i záložník Jan Sýkora. „Teplice jsou mančaft, který je doma silný, i když se Spartou to vidět nebylo. My jsme s nimi hráli poslední kolo v minulém ročníku a sami jsme si ověřili jejich sílu. Musíme po domácí prohře s Jabloncem zmobilizovat síly a předvést jiný výkon,“ komentuje český reprezentant.

Jak by mohl vypadat průběh zápasu podle trenéra? „U soupeře hodně záleží na tom, jestli se jim podaří dát první gól. Pak se proti nim hraje hrozně nepříjemně, hrají v nízkém bloku a hodně blízko u sebe, kdy brání střed hřiště. Pokud naopak dostanou jako první gól, tak ten zápas je úplně jiný. Je to hodně závislé na tom, kdo vstřelí první gól,“ vysvětluje Trpišovský.

Sešívaní budou chtít zapomenout na dvě poslední nepovedená utkání. „Natrénováno máme, takže se musíme dát dohromady po psychické stránce. Hodit ty dva zápasy za hlavu, určitě se z nich poučit, ale v Teplicích do toho skočit s čistou hlavou a odhodláním,“ nabádá Jan Sýkora.

„Musíme zase nastartovat pozitivní vlnu. Ten týden byl špatný, to všichni víme, ale o to víc se z toho musíme poučit a snažit se to pozitivní přenést do Teplic a nastartovat se zase zpátky,“ doplňuje ho Lukáš Pokorný.

Na čem tedy podle trenéra bylo důležité zapracovat? „Máme teď ideální zápasové cykly, takže jsme to využili pro to, abychom srovnali zátěž týmu a doléčili různé šrámy. Máme také možnost udělat věci, na které nebyl čas, jako jsou silové a dynamické tréninky,“ popisuje kouč.

Jak to vypadá s marodkou? „Spíše se dají dohromady hráči, kteří nehráli úplně zdraví. Miňo Stoch nebo Pepa Hušbauer. To je největší bonus, že se dobře připraví na zápas. Jinak si myslím, že u zraněných hráčů není šance, že by někdo zasáhnul do sobotního zápasu. Většina se připojí až během reprezentační přestávky,“ uzavřel Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články