J. Trpišovský: Byl to spíše boj než fotbal | SK Slavia Praha
Více

J. Trpišovský: Byl to spíše boj než fotbal

Slavia i trenér Jindřich Trpišovský prodloužili své vítězné série proti Karviné. "Nechci to zakřiknout, ale je oblíbeným týmem i pro mě. Troufnu si říct, že jsem ještě nikdy s Karvinou neprohrál."

Slavia jela do daleké Karviné po reprezentační pauze, kterou si zpestřila zápasem domácího poháru, v týmu našeho dnešního soupeře došlo k výměně trenéra a absencím klíčových hráčů. Trenér Jindřich Trpišovský po vítězném zápase přiznal respekt nad předposledním týmem v tabulce. „Určitě jsme ho měli, nikdy nevíte, co s týmem udělá změna na trenérském postu. Navíc domácí tady odehráli velice dobrý zápas s Jabloncem, který porazili. Se Spartou hráli po dobu, co byli v jedenácti hráčích, velice dobře. Hřiště tady není úplně ideální na kombinační hru. Nikdy nevíte, jak se do hry po reprezentační pauze vrátíte, a to bylo v některých pasážích na nás znát.“

Náš kouč byl spokojený s výkonem týmu zejména v první čtvrtině utkání. „Myslím, že do zápasu jsme docela dobře vstoupili, hru jsme poměrně ovládali, domácí hráli hodně z bloku. Nám se podařilo dostat do vedení, Pepa Hušbauer šel sám na bránu, měli jsme ještě několik centrů do pokutového území. Bohužel po jedné akci jsme inkasovali vlastní gól, který jsme si nešťastně vstřelili. Znervózněli jsme, ale vzápětí nás uklidnila penalta, po které jsme šli do vedení 2:1. I tak ale náš výkon ve druhé části prvního poločasu nebyl tak dobrý jako do inkasovaného gólu,“ řekl Trpišovský.

„Druhý poločas jsme hráli níže z bloku, hřiště bylo rozbité, chtěli jsme se vyvarovat chyb v rozehrávce. Z druhé šance se nám podařilo vstřelit gól na 3:1 a dovedli jsme zápas do vítězného konce, i když se vítězství nerodilo lehce. Domácí nás hodně dostupovali, hráli fyzicky hodně náročný fotbal. Myslím, že jsme si utkání zbytečně zkomplikovali sami neproměňováním našich šancí. Karviná měla nepříjemné centry, dostala se několikrát před naši bránu po naší pravé straně, ale jejich hráče jsme si ve vápně dobře rozebrali a do zakončení se nedostali. Pokud se nepletu, tak měli jednu střelu na bránu a z té jsme inkasovali. Byl jsem relativně klidný, Karviná se po nakopávaných míčích na Ramireze, Gubu nebo Dramého dostala do několika nepříjemných situací, kdy balón v prvním souboji propadl a následovaly centry do vápna. Ale samozřejmě nevíte nikdy, co se může stát z jakékoliv standardky, zvlášť na tomto terénu. Navíc soupeř tam měl takové bojovné, soubojové hráče. Byl to spíše boj než fotbal,“ uzavřel hodnocení druhé půle Trpišovský.

Karviná je pro Slavii oblíbeným soupeřem, v dosavadních šesti utkáních brali slávisté všechny body. „Nechci to zakřiknout, ale je oblíbeným týmem i pro mě, dlouhodobě ještě i s Viktorií Žižkov se mi proti ní daří. Troufnu si říct, že jsem ještě nikdy s Karvinou neprohrál. Mám rád i hezké prostředí v Karviné.“

První gól Slavie vstřelil Tomáš Souček, v gólové příležitosti se ze svého postu defenzivního záložníka ocitl i ve druhém poločase, kdy napálil tyčku. „Našim útočníkům to zatím do brány moc nepadá, takže zaplaťpánbůh za produktivitu záložníků. Souček si umí vybrat místo a hlavně má fantastickou kondici, protože málokdo je ochotný z tohoto postu jít do zakončení a ještě se vrátit. On je maratonec, a to u něj není problém.“

V základní sestavě došlo oproti poslednímu ligovému utkání se Zlínem k několika změnám, stoperskou dvojici dnes s Delim tvořil Kúdela místo Ngadeua. „Ngadeu se připojil k týmu až ve čtvrtek, s reprezentací ale měli dost náročný program, co se týká přesunů. Navíc během celé reprezentační pauzy jsme tady měli Deliho, který odehrál velmi dobře poslední zápas. Kúdelu jsme zařadili do základu kvůli jeho rozehrávce, něco jsme nacvičovali a nechtěli jsme do toho na poslední chvíli sahat,“ vysvětlil volbu stoperů Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články