Chtěli jsme se odpoutat. To se nám povedlo | SK Slavia Praha
Více

Chtěli jsme se odpoutat. To se nám povedlo

Levý bek Jan Bořil se stal proti Karviné smutným střelcem vlastního gólu. Vzhledem ke konečné výhře ho však branka tolik trápit nemusela.

Domácí si nevytvářeli mnoho brankových příležitostí a práci karvinských střelců tak nechtěně zastoupil vlastním gólem Jan Bořil. „Přišel tam centr z mojí pravé strany, Ondra Kolář do něj bohužel šel nohama místo rukama a srazil míč přímo na mě. Já už jsem s tím nemohl nic dělat, byl to smolný gól. Byla to prakticky jejich jediná střela na bránu a z ní jsem dal branku já,“ popsal situaci, ze které Karviná ve 31. minutě srovnala stav utkání.

Významnou roli v utkání sehráli i videorozhodčí, kteří posuzovali hned několik sporných situací. Video potvrdilo jak první gól Tomáše Součka, tak i o penaltový zákrok na Jana Sýkoru, po kterém na 2:1 pro Slavii zvyšoval z penalty Miroslav Stoch. „Od toho videorozhodčí v zápasech je, aby tyto situace vyhodnotil. Všechny byly správně posouzené, nikdo se na žádné rozhodnutí nemohl vymlouvat, bylo to spravedlivé. Byla tam i akce, kdy se řešila reklamace hraní rukou, tu také videorozhodčí posoudil správně,“ ocenil přítomnost videorozhodčích Bořil.

Karviné se na podzim vůbec nedaří, před tímto utkáním okupovala předposlední příčku tabulky a Slavia tak vstupovala do utkání jako jasný favorit. I přes to, že výsledek působil jasně, Jan Bořil rozhodně odmítal, že by se jednalo o jednoduché utkání. „Věděli jsme, že to bude těžký duel. Mají nového trenéra, všichni se chtěli ukázat a my jsme si chtěli odvézt tři body. Každý zápas tady je náročný,“ hodnotil aktuální rozpoložení soupeře.

V pátečním utkání ztratila v Liberci Plzeň dva body. Sobotní vítězství tak Slavii posunulo již do čtyřbodového náskoku a toho si před zápasem byla vědoma právě i opora sešívaných. „Věděli jsme, že ztratili body. My jsme se chtěli odpoutat, a to se nám podařilo. Ale každý zápas teď bude náročný,“ snažil se mírnit euforii z náskoku.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články