Slavia veze výhru 3:1 z Karviné | SK Slavia Praha
Více

Slavia veze výhru 3:1 z Karviné

1:3
(1:2)
16. kolo, 24. 11. 2018, Městský stadion
16. kolo, 24. 11. 2018, Městský stadion
MFK Karviná - SK Slavia Praha
Slavia veze důležité tři body ze hřiště Karviné. Všechny góly navíc vstřelili slávisté, branku Karviné si nešťastně vsítil Bořil jako vlastní.

V utkání proti předposlednímu týmu tabulky se v základní sestavě ligového zápasu objevil po dlouhé pauze kapitán Milan Škoda. K dalším změnám oproti sestavě v pohárovém utkání proti Chrudimi došlo po návratu reprezentantů a zraněných hráčů i na dalších šesti postech. Karviné chyběli tři hráči do ofenzivy, a tak se dala čekat ze strany domácích hra na zajištěnou obranu a čekání na brejky.

Slavia se ujala vedení už v 10. minutě, Hušbauer vyslal pas na Zmrhala zabíhajícího za obranu, který se dostal až do malého pokutového území, kde nahrál doprava volnému Součkovi a ten se zblízka nemýlil.

Po vstřelené brance Slavia hře dominovala, hrálo se prakticky jen na polovině Karviné. K dalšímu ohrožení Berkovcovy brány se dostal ve 21. minutě Hušbauer, jeho střelu ale vyrazil karvinský gólman nohama.

Na druhé straně fauloval na hranici pokutového území Kúdela, Čoličovu střelu z nařízeného přímého kopu ale v pohodě lapil Kolář. Ve 31. minutě centr domácích před bránu vyrazil slávistický gólman nohama pouze na opodál stojícího bezmocného Bořila, od jehož nohou se míč odrazil za záda Koláře a Karviná tak vyrovnala na 1:1.

Radost domácích však netrvala dlouho, jen o minutu později Janečka v pokutovém území v hlavičkovém souboji o míč doslova zezadu zbořil Sýkoru a pískala se penalta. K její exekuci se postavil Miroslav Stoch a svou letošní desátou brankou poslal Slavii zpět do vedení.

V závěru první půle se ještě tři metry za pokutovým územím napřáhl Hušbauer, ale jeho pěknou střelu mířící pod břevno vytáhl Berkovec na roh.

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva beze změn, po několika minutách zkoušel střelecké štěstí lehce z úhlu Zmrhal, jeho pokus k tyči ale vyrazil pozorný Berkovec na roh.

V 66. minutě si zopakovali úspěšnou spolupráci z první půle Souček se Zmrhalem, Souček prostrčil míč ve vápně na Zmrhala, který ho vrátil Součkovi a ten napálil tyč!

O dvě minuty později si Karviná vytvořila závary v pokutovém území Slavie, ale nakonec míč zajistil Kolář.

Třetí gól hosté přidali v 75. minutě, Zmrhal nahrál Sýkorovi, kterému úplně nevyšla efektní otočka, míč se však odrazil k blízko stojícímu Olayinkovi a ten propálil Berkovce.

V nastaveném čase se ještě prodral skrz slávistickou obranu Lingr, ale před prázdnou bránou nedokázal už svou šanci dotáhnout.

Slavia díky výhře navýšila vedení v tabulce FORTUNA:LIGY už na čtyři body na druhou Plzeň. Dobrou formu bude chtít potvrdit i v dalších těžkých venkovních utkáních, která ji čekají ve čtvrtek v Bordeaux a příští pondělí ve slezské Opavě.

1:3

Sestavy

MFK Karviná

Berkovec – Čolić, Krivák, Janečka (C), Letić (86. Tusjak) – Smrž, Dramé – Lingr, Moravec, Galuška (82. Piroch) – Guba (69. Ramirez)

SK Slavia Praha

Kolář – Frydrych, Kúdela, Deli, Bořil – Hušbauer, Souček – Stoch (90. Matoušek), Sýkora (78. Traoré), Zmrhal – Škoda (C) (72. Olayinka)

Detaily utkání

Branky
31. Bořil (vlastní) - 10. Souček, 33. Stoch (p.), 75. Olayinka
Diváci
3612
Žluté karty
84. Piroch - 27. Kúdela
Rozhodčí
Franěk – Vlasjuk, Kříž

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články