Ve středu v Olomouci čtvrtfinále MOL Cupu | SK Slavia Praha
Více

Ve středu v Olomouci čtvrtfinále MOL Cupu

Sešívané ve středu dvě hodiny po poledni čeká na Hané souboj o místo mezi čtyřmi nejlepšími týmy letošního ročníku MOL Cupu. Soupeřem bude domácí Sigma Olomouc.

„Co máme zprávy, nebo vidíme v televizi, tak nás po dlouhé době čeká venkovní zápas na kvalitní hrací ploše. Jedeme do prostředí, kde Slavia nemá v poslední době moc dobrou bilanci, musíme být obezřetní. Olomouc hraje v lize doma proti favorizovaným týmům velice dobře," říká před středečním utkáním Jindřich Trpišovský.

Slávisté se do čtvrtfinále letošní tuzemské pohárové soutěže probojovali po výhře nad Karlovými Vary 10:3, hned čtyřikrát se trefil Stanislav Tecl. O kolo dříve vyřadili svěřenci Jindřicha Trpišovského pražskou Duklu.

Středeční soupeř přehrál Domažlice (3:1) a Bohemians 1905 (2:0). „Zápasů je dost, jde to jeden za druhým a je to docela náročné. Doufám ale, že nám na středu zbylo tolik sil, abychom postoupili," říkal po nedělním ligovém utkání v Ďolíčku Lukáš Masopust.

Slavia a Olomouc se v této sezoně už jednou střetly. V prvním soutěžním utkání kalendářního roku 2021 červenobílí zvítězili v Edenu v rámci 15. kola FORTUNA:LIGY 3:1 po dvou gólech Jana Kuchty a proměněné penaltě Ondřeje Kúdely. Hanákům patří v aktuální ligové tabulce devátá příčka.

„Je to čtvrtfinále poháru hrané na jeden zápas. My tam nejedeme s jiným cílem, než že to chceme zvládnout a postoupit," má jasno hlavní trenér Slavie.   

Sešívaní ovládli domácí pohár dvakrát v letech 2018 a 2019, vloni vypadli v osmifinále s Baníkem Ostrava. Na vítěze středečního duelu čeká v semifinále Sparta, druhou dvojici tvoří Plzeň a Teplice. 

Středeční utkání vysílá ČT sport, studio začíná ve 13:40.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články