Ve čtvrtek od 21:00 o Evropskou ligu s Legií | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 o Evropskou ligu s Legií

Sešívaní odehrají ve čtvrtek od 21 hodin odvetu play-off Evropské ligy UEFA s polskou Legií Varšava.

Slavia v prvním utkání i přes velkou herní převahu remizovala v Edenu s Legií 2:2. „Všichni asi víme, že výsledek úplně neodpovídal průběhu utkání. Musíme se z toho do druhého zápasu poučit, i když tam to bude zase trochu jiný zápas. Legia hraje jinak doma a venku. Nesmíme udělat tu chybu, kterou jsme udělali před prvním gólem, čímž jsme je dostali do hry. Začali jsme dobře, měli jsme několik šancí a hrálo se ve vápně Legie. Jejich první útok znamenal gól, který byl z našeho pohledu dost laciný,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Legii se v prvním utkání podařilo dát oba góly z rychlých protiútoků. „Musíme si dát pozor na brejkové situace, míče za obranu a musíme zlepšit držení míče veprostřed. Někdy jsme je poslali do zbytečných brejkových situací a jim se pak těžko odebíral balon. To bylo vidět i ve druhé půli, nepřicházeli o míč, drželi ho dobře a jsou ze svojí soubojové ligy hrát pod tlakem. Musíme zefektivnit hru v pokutovém území, proměňovat šance a vytěžit víc z toho, když se do vápna dostaneme,“ říká kouč sešívaných.

Poprvé v evropských pohárech může do odvety nastoupit Ondřej Kúdela, kterému už vypršel desetizápasový trest. „Je to i ve spojení s Honzou Bořilem. Bylo to vidět už doma s Baníkem. Je to zápas venku, bouřové prostředí, ten tým byl zvyklý poslední rok a půl hrát před prázdnými tribunami, byl zvyklý slyšet se na hřišti a nás trenéry taky, což v té kulise venkovních zápasů už není, takže o to víc je pak důležitá sehranost hráčů na hřišti. Oba jsou to hráči, kteří jsou sžití s naším stylem, jsou to lídři, kteří hodně mluví a řídí si hráče před sebou. Hráči, co jsou vzadu a mají hru před sebou mají větší vliv na organizaci týmu než hráči nahoře,“ dodává hlavní trenér.

Na početnou marodku přibyl Lukáš Masopust. „Je to velký problém, protože i Oscar nasbíral žluté karty, takže jsme přišli o dva hráče, kteří můžou na pozicích pravého a levého beka hrát. V kombinaci toho, že Lukáš je hráč, který dává góly ve velkých zápasech v Evropě i v reprezentaci. V domácích zápasech měl 2+1, byl u všech gólů, které jsme dali. Ztráta to je a chybí nám i Oscar,“ říká Jindřich Trpišovský.

Do prvního utkání Ondřej Kúdela ještě zasáhnout nemohl a musel ho sledovat jen z tribuny. „Chtěli jsme vyhrát, to se nepodařilo, ale neprohráli jsme, což je důležité. Navíc teď se zrušilo pravidlo o gólech venku, takže o to je to lepší. Těším se, pokud dostanu důvěru, tak za to budu samozřejmě rád a budu se chtít odvděčit nejlepším možným způsobem. Věřím, že to zvládneme,“ říká Ondřej Kúdela.

Preview si můžete poslechnou také ve formě podcastu na SpotifyGoogle PodcastApple Podcast.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články