Vyloučení nás ovlivnilo, gólů jsme dali málo | SK Slavia Praha
Více

Vyloučení nás ovlivnilo, gólů jsme dali málo

Po porážce na hřišti Legie mluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský o výkonu sešívaných, vyloučení Tomáše Holeše i neproměněných šancích

„Dostali jsme se v zápase do vedení, měli jsme i dvě další šance, bohužel jsme ale nepřidali další gól. Ve druhém poločase jsme pak bohužel z druhé soupeřovy příležitosti dostali gól po centru a změně rozestavení domácích. Bylo to 1:1 a pak nám propadl míč do brány. Celkově jsme podle mě odehráli dvojzápas dobře, stejně tak tohle utkání, neproměnili jsme ale šance. Legii se to podařilo a proto postupuje,“ hodnotí porážku ve Varšavě Jindřich Trpišovský.

Celá týdenní příprava byla po pár minutách pryč

Rozhodujícím momentem utkání byla už třetí minuta, kdy za ostrý faul uviděl červenou kartu Tomáš Holeš. „Vyloučení to samozřejmě hodně ovlivnilo, celé utkání jsme hráli o jednoho méně. Byla to třetí minuta, pak se dlouho nastavovalo, takže to bylo více než devadesát minut. Hráč vám samozřejmě chybí při standardních situacích, defenzivě i ofenzivě. Pro nás to navíc je klíčový hráč, který se po delší době vrátil do středu hřiště a vydržel tam jen tři minuty. V tomhle prostředí a s kvalitou některých ofenzivních hráčů soupeře je to pak v oslabení měli hodně složité. Přípravu, kterou jsme na zápas celý týden vedli, to hodně ovlivnilo, ve třetí minutě bylo vše pryč,“ mrzí kouče Slavie.

„Bylo to na druhé straně hřiště, takže jsem v reálu přes hráče ani neviděl, co se stalo. Viděl jsem to ale pak na videu, trend je tyhle zákroky postihovat, takže za mě je to jasná červená karta. Ale je potřeba, aby to bylo pokaždé takhle trestané a bude to pro fotbal jedině dobře,“ dodává trenér sešívaných.

V každém zápase jsme měli tři a více gólových šancí

Dvě velké šance měl v utkání Stanislav Tecl, v obou příležitostech jej ale vychytal domácí gólman. „Jsem hlavně rád, že nejenom on, ale i ostatní se do šancí dostanou. Jednu z nich si vypracoval sám. Jedna věc je, se do ní dostat, pak je samozřejmě potřeba ji proměnit. Čím to je, nevím, kdybych to věděl, tak bych mu mohl poradit. Je to o rozhodnutí toho hráče, každá situace je trochu jiná. Jak říkám, pořád je lepší se do těch šancí dostávat a neproměnit je než se do nich vůbec nedostávat. V každém zápase jsme měli tři a víc gólových šancí, ale gólů jsme dali málo. To byl samozřejmě důvod, že jsme z těch čtyřech zápasů v předkolech vyhráli jen jeden,“ ví Jindřich Trpišovský.

O podzimním kádru máme přesnou představu

Po startu druhého poločasu sešívaní, kteří šli do kabin s vedením 1:0, krátce po sobě dvakrát inkasovali. „Myslím si, že úbytek sil tam mohl být znát. V tu dobu to bylo přes šedesát minut v deseti. Byli jsme tam dlouho bez míče, v první půli se nám dařilo nebýt pod tlakem tím, že jsme byli na míči. Myslím si, že to mohlo být střídáním domácích, příchodem Pekharta a změnou rozestavení. Rychle se nám změnilo nabírání hráčů, najednou byli nahoře Lopes, Emreli a Pekhart, pod nimi hned Josue. Nás bylo o jednoho míň, tam mohlo vzniknout to, že jsme byli u hráčů pozdě. Zaspali jsme při tom nabrání, to je jedna věc, navíc tam ještě před gólovou situací byla ztráta míče. Všude je to složité, zejména v Evropě proti kvalitním hráčům. Když jsme drželi v těch zápasech pět šest minut míč, chyby soupeřů také přicházeli. Lacině jsme poztráceli míče, byla tam změna rozestavení a Legia využila ztráty míče těsně před tím prvním gólem,“ má jasno kouč sešívaných.

I přes to, že na podzim Slavii čeká pouze základní skupina Konferenční ligy, budou chtít sešívaní udržet stávající kádr pohromadě. „I z ekonomického hlediska je Konferenční liga pro klub paradoxně výhodnější. Máme přesnou představu, s jakým kádrem chceme podzim absolvovat. S postupem či nepostupem složení kádru v podstatě nesouvisí, šlo především o sportovní ambice a z pohledu ekonomiky to žádný rozdíl není, spíš naopak,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články