Ve středu od 17:00 osmifinále MOL Cupu se Zlínem | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 17:00 osmifinále MOL Cupu se Zlínem

Sešívané čeká ve středu od 17:00 v Edenu osmifinále MOL Cupu proti Zlínu. Jak se zatím oběma týmům v sezoně daří?

Zlín má za sebou v domácím poháru už dva zápasy. Ve 2. kole středeční soupeř přešel přes třetiligové Blansko, které porazil 4:1. Ve 3. kole narazil na druholigový Vyškov, proti kterému se v prvním poločase dostal do vedení, o vítězi ale muselo rozhodnout až prodloužení. Zlínu vystřelil postup Lukáš Vraštil.

Slávisté zatím hráli jen jedno kolo MOL Cupu. Ve druhé polovině září museli otáčet utkání s třetiligovými Velvary, se kterými po prvním poločase prohrávali 0:2. Mezi 55. a 60. minutou se ale dvakrát trefil Nicolae Stanciu a jednou Ibrahim Traoré. V nastavení nakonec Stanciu dokončil svůj hattrick a sešívaní vyhráli 4:2.

Zlín v minulé sezoně skončil v poháru už ve 2. kole, když prohrál 0:1 s Ústím nad Orlicí. V sezoně 2016/17 ale v poháru zvítězil, když porazil ve finále Opavu a zajistili si tak postup do základní skupiny Evropské ligy. V semifinále porazil sešívané 1:0, na jediný gól tehdy přihrával Ibrahim Traoré. 

Ve FORTUNA:LIZE jsou "ševci" zatím na 11. místě. V 18 utkáních vybojovali 18 bodů a mají skóre 22:36. Jejich nejlepším střelcem je útočník Tomáš Poznar, který už nastřílel šest branek. Devatenáctiletý obránce David Tkáč skóroval pětkrát. Oba týmy na sebe v letošní sezoně už jednou narazily, v zahajovacím zápase nového ligového ročníku zvítězili slávisté ve Zlíně 1:0 zásluhou branky Jana Kuchty.   

Utkání začíná v 17:00 a v přímém přenosu ho vysílá ČT sport. Informace o vstupenkách na zápas najdete zde.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články