Novou posilou Slavie je Maksym Talovjerov | SK Slavia Praha
Více

Novou posilou Slavie je Maksym Talovjerov

Do Slavie přestupuje ukrajinský stoper Maksym Talovjerov. 21letý střední obránce, který poslední tři sezony působil v Českých Budějovicích, v Edenu podepsal pětiletou smlouvu.

„Jsem pyšný, že budu hrát za takový klub jako je Slavia. Pro mě je to jednoznačně nejlepší tým v Česku. Jsem moc rád, že jsem tady," říká po podpisu pětiletého kontraktu Maksym Talovjerov.

„Maksym přes svůj stále velmi nízký věk má už odehráno řadu zápasu v nejvyšší soutěži, dlouhodobě patřil mezi hráče, které jsme sledovali. Věřím, že se díky své kvalitě a charakteru dokáže ve Slavii prosadit,“ říká sportovní ředitel Jiří Bílek.

Urostlý střední obránce se narodil na Ukrajině 18. června 2000. Prošel mládežnickou akademií Šachtaru Doněck, kde strávil deset let, šest sezon byl také kapitánem týmu. Dále působil v akademiích Arsenalu Kyjev a Olimpiku Doněck. Ve svých osmnácti letech odešel z Ukrajiny a připojil se k týmu Českých Budějovic, kde od jara 2019 nastupoval v juniorské lize.

Poprvé se na lavičku A-týmu dostal v červenci 2019 při zápase proti Spartě, do utkání ale nezasáhl. Podzimní část sezony následně strávil na hostování ve třetí lize, odkud se v zimě vrátil zpět do Budějovic.

V nejvyšší české soutěži debutoval 31. května 2020 proti Bohemians, když naskočil v 50. minutě z lavičky. V 76. minutě přihrál na gól Ivanu Schranzovi a zbývající čtyři utkání sezony už začínal v základní sestavě.

Místo v zahajovací jedenáctce si udržel i v následujícím ročníku 2020/21. V lize zasáhl celkem do 26 zápasů. První ligový gól si připsal v lednu při výhře Budějovic 2:0 nad Teplicemi. V březnu byl poprvé povolán do ukrajinské reprezentace U-21 pro zápasy se Slovenskem, Bulharskem a Uzbekistánem v rámci přípravného turnaje v Turecku. V červnu nastoupil v reprezentaci poprvé také jako kapitán v utkání s Tureckem. V aktuální sezoně bojuje s jednadvacítkou o postup na EURO.

Během podzimní části FORTUNA:LIGY odehrál 14 zápasů pro 1145 minut a sedm žlutých karet, proti Liberci 19. prosince si připsal jubilejní padesátý start v české lize. Českým Budějovicím po devatenácti kolech patří i díky jeho výkonům průběžná osmá příčka v tabulce.

Talovjerova zdobí především výborná hra hlavou a dobrá rozehrávka. V lize už spoluhráčům rozdal 557 přihrávek, ze kterých 88,2 % našlo svůj cíl. Navíc tuto statistiku každou sezonu vylepšuje o čtyři procenta.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články