Ve čtvrtek od 18:00 souboj v play off UECL proti Rakówu | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 18:00 souboj v play off UECL proti Rakówu

Čtvrteční úvodní duel play off UECL na stadionu Čenstochové vyhlíží v preview brankář Aleš Mandous a hlavní trenér Jindřich Trpišovský. Jak bránit Ivi Lópeze, jak je na tom marodka a co říkají na zdejší stadion?

V cestě do základní skupiny Evropské konferenční ligy stojí poslední soupeř. Slávisté ve čtvrtek vyzvou v Čenstochové místní Raków, odveta proběhne za týden ve Fortuna Areně. Polského vicemistra a vítěze poháru zdobí výborná defenziva. V uplynulých dvou předkolech neinkasoval ani jednu branku.

„Celkově je to vyspělé mužstvo. Má zvládnuté všechny atributy hry, hodně vynikají v defenzivě, nedostávají góly, ani nepouští soupeře do mnoha šancí. Mají i některé šikovné hráče dopředu, jednoho mimořádně nadstandardního,“ vysvětluje trenér Jindřich Trpišovský.

Klíčovým hráčem Čenstochové je osmadvacetiletý Španěl Ivi López. Ofenzivní univerzál byl vloni králem střelců polské ligy a získal i cenu pro nejlepšího hráče Ekstraklasy.

„Trenéři mi vždycky nachystají videa střelců. Koukám na to a López je jejich nejlepší hráč, nejlepší střelec polské ligy. Musíme se na něj speciálně připravovat,“ říká brankář Aleš Mandous.

Domácí stadion Rakówu pojme 5500 fanoušků, na zápas se chystá i početná skupina příznivců Slavie.

„Je to trošku něco jiného, než jsme teď hráli. Je to takový útulnější stadionek, ale určitě bude plno. Fanoušci v Polsku jsou blázni, takže určitě bude skvělá atmosféra. Přirovnal bych to ke stadionu Sigmy nebo Karviné. Naši fanoušci za námi jezdí všude, my jim za to moc děkujeme. Doufám, že budou odjíždět šťastní,“ věří brankář sešívaných.

Trenérský tým Jindřicha Trpišovského má radost z rychle se uzdravujícího Tarase Kačaraby. Ukrajinský stoper nedohrál nedělní duel v Jablonci kvůli zranění.

„Taras překvapivě bude k dispozici. Rána to byla bolestivá, měl tam velký otok, ale dostal to v uvozovkách do dobrého místa, měl pohmožděnou kost. Před zápasem šel do tréninku. Všichni hráči, kteří s námi odcestovali budou připravení naskočit od začátku,“ uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

Zápas proti Čenstochové začíná ve čtvrtek v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující do Polska naleznete na našich klubových stránkách. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články