V neděli od 19:00 v Plzni o první místo | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 v Plzni o první místo

Sešívané v neděli od 19:00 čeká souboj na půdě úřadujícího mistra z Plzně. Před zápasem promluvili trenér Jindřich Trpišovský a stoper Aiham Ousou.

Slávisty v neděli čeká zápas podzimu. Cestují do Plzně, kde změří síly s loňským mistrem FORTUNA:LIGY. Viktoria v domácí soutěži neprohrála od 31. října 2021, kdy v Edenu padla 0:2.

„Samozřejmě se těšíme hodně, je to velký zápas, jeden z vrcholů ligy. Hraje první z druhým, takové zápasy jsou výjimečné, je to takový vrchol ligy na začátku sezony. Zároveň je to poslední zápas před repre pauzou, potřebujeme ze sebe vyždímat všechno, co v nás je,“ vysvětluje trenér Jindřich Trpišovský.

„Těším se. Jsem celkem unavený z čtvrtečního zápasu. Musím pořádně zregenerovat, ale vím jistě, že mentálně jsem připravený. Vím, že tým se na zápas těší, chceme je porazit a získat od nich tři body,“ burcuje stoper Aiham Ousou.

Oba týmy vévodí tabulce se ziskem 19 bodů, Plzeň má jeden zápas k dobru. Poslední dva vzájemné duely skončily remízou 1:1. V obou utkáních sešívaní vedli, soupeř ale dokázal skóre dorovnat.

„Otázka je, jestli nepadne nějaký rychlý gól. Myslím si, že to bude podobné tomu zápasu, který jsme tam hráli na jaře. Bylo to opatrné, nám se podařilo dát gól po autu, oni srovnali po rohovém kopu. Oba góly padly po standardce. Plzeň má svůj styl, my taky. Bude to o tom, kdo soupeři lépe vnutí svůj styl.“

„Je to fotbal, hrajete devadesát minut a nastavení. Musíte být celou dobu soustředění. Je to škoda, naposledy jsme tam mohli získat tři body, ale nakonec z toho byl jen jeden. Tentokrát budeme psychicky i fyzicky víc připravení. Půjdeme si vítězstvím,“ věří kapitán švédské jednadvacítky.

Stín na čtvrteční výhru nad Ballkani vrhlo vážné zranění Ivana Schranze. Slovenský reprezentant byl v závěru zápasu soupeřem trefen kolenem do spánku. CT vyšetření mozku a krční páteře v ÚVN prokázalo prasklinu spánkové kosti, očnice a šestého krčního obratle.

„S Ivanem jsme si psali v noci, jeho stav se následně rapidně zhoršil. Poranění hlavy i krčního obratle je velké, situace na hřišti tak i vypadala. Je to pro nás i pro něj těžká zpráva. Přejeme mu všichni brzké uzdravení a doufáme, že ho brzy uvidíme mezi námi. V jeho léčbě budeme maximálně nápomocní,“ říká hlavní trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Ivanovi přeji já i celý tým jen to nejlepší. Je to skvělý hráč a potřebujeme ho v týmu. Vím, že je silný a brzy se uzdraví. Snad ho brzy můžeme čekat zpátky,“ vyhlíží návrat slovenského střelce Aiham Ousou.

Trenérský tým kromě Schranze nebude v Plzni moci využít ani kapitána Tomáše Holeše, potěšitelnou zprávou je možný návrat Eduarda Santose, Matěje Juráska a Petra Ševčíka.

„Eduardo už trénoval s týmem, který nebyl zatížený v zápase. Na neděli bude připravený. Připojil se Matěj Jurásek, který byl mimo se stejnými problémy, Petr Ševčík absolvoval lehčí trénink, takže u nich je šance, že budou zpátky. Každý den je pro nás do plusu a uvidíme, jakou zvládnou část zápasu,“ uzavírá trenér sešívaných.

Šlágr 9. kola FORTUNA:LIGY začíná v Plzni v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články