Slávistky se dnes utkají v předkole o Ligu mistryň | SK Slavia Praha
Více

Slávistky se dnes utkají v předkole o Ligu mistryň

Slávistické ženy odcestovaly ve středečních ranních hodinách z letiště Václava Havla na Island, kde je ve středu 21. září čeká úvodní zápas Ligy mistryň proti Valuru Reykjavík.

Los Ligy mistryň přiřkl slávistkám islandský Valur, který momentálně vede po 16.kole nejvyšší ženskou fotbalovou ligu na Islandu, která se hraje od konce dubna do začátku října. Tým hraje své domácí zápasy na stadionu v Hlíðarendi v Reykjavíku a týmové barvy jsou stejně jako Slavie červená a bílá. Fotbalistky Slavie nečeká nic jednoduchého, Valur vyhrál 11 krát ligu a 13 krát islandský pohár žen. Tým trenéra Valuru Pétura Péturssona tvoří pouze hráčky islandské národnosti, na mezinárodní úrovní se prosazuje především golmanka Sandra Sigurdardottir, které je i jedničkou islandské reprezentace.

„Na zápas s islandským Valurem jsme se v lize skvěle naladily, v týmu panuje pozitivní nálada a víme, jak velkou útočnou sílu máme. Hodně věřím, že si na Islandu vytvoříme gólové příležitosti, ze kterých se prosadíme,“ prozradila před úvodním zápasem záložnice Tereza Szewieczková.

Utkání se hraje ve středu 21.9. od 19:00 (českého času) na stadionu soupeře. Přímý přenos zápasu odvysílá pouze místní televize, proto sledujte klubové sociální sítě pro aktuální dění ze zápasu. Odveta je pak na programu 28.9. od 15:00 na Xaverově.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články