Hvězdy Kluže: Dlouholeté opory i nové posily | SK Slavia Praha
Více

Hvězdy Kluže: Dlouholeté opory i nové posily

Po třech letech se slávisté znovu utkají s CFR Kluž, v kádru šampionů Rumunska nalezneme pamětníky vzájemného zápasu i zajímavé nové tváře. Pojďme se podívat na největší hvězdy našeho soupeře, kterého tentokrát vyzveme ve skupině Evropské konferenční ligy!

Rumunské mistry stejně jako v roce 2019 povede hlavní trenér Dan Petrescu, narozdíl od Jindřicha Trpišovského ale nesetrval ve funkci celou dobu. Po vyhazovu v listopadu 2019 se v srpnu minulého roku do klubu už potřetí vrátil a s „železničáři“ získal mistrovský titul o bod před konkurenčním FCSB. V kádru CFR najdeme spoustu legionářů, dres Kluže oblékají hráči hned ze čtrnácti zemí a tří kontinentů.

Mário Camora: Pan Kluž

Kapitán, služebně nejstarší hráč kádru, legenda. Portugalský levý Beck Mário Camora přišel do Rumunska už v létě 2011 a nesmazatelně se zapsal do historie CFR Kluž. Byl u všeho, vyhrál šest mistrovských titulů a jeden rumunský pohár. Celkem v klubu odehrál úctyhodných 444 zápasů, během kterých nasbíral 11 gólů a 36 asistencí. Poslední gól přidal před reprezentační přestávkou, kdy Kluži vystřelil nejtěsnější výhru na půdě FC Arges.

Rodilý Portugalec dokonce vlastní rumunský pas a v roce 2020 se ve třiatřiceti letech stal nejstarším debutantem v historii rumunské reprezentace. Na posledním reprezentačním srazu si po boku Nica Stancia zahrál 35 minut při výhře 4:1 nad Bosnou a Hercegovinou. Camora plánuje dohrát kariéru v dresu Kluže a potom? Do rodného Portugalska se vracet nebude, chce zůstat v Rumunsku, kde za jedenáct let našel nový domov.

Simone Scuffet: Nová jednička

Šestadvacetiletý Ital přišel do Kluže v létě z APOELu a okamžitě se postavil mezi tři tyče, kde se v minulé sezoně točila hned čtveřice brankářů, z nich zůstal jen zkušený Cristian Balgradean, který v současnosti plní roli dvojky.

193 centimetrů odchovanec Udinese Calcio, v jehož dresu odchytal celkem 49 zápasů, během své kariéry hájil branku také na hostování v turecké Kasimpase a Spezii. Natrvalo se přesunul z Itálie až před rokem, kdy zamířil na Kypr. V dresu APOELu odchytal 24 utkání, ve kterých udržel 6 čistých kont, které stačily na konečné třetí místo. Do angažmá v Kluži vstupuje úspěšně, v předkolech Konferenční ligy ani jednou neinkasoval, v obou skupinových duelech ale jednou musel lovit míč z branky. V lize udržel v pěti zápasech tři čistá konta.

Ciprian Deac: Stárnoucí stálice

Podobně jako kapitán Camora nasbíral v dresu CFR přes 400 startů i šestatřicetiletý Ciprian Deac, který získal dokonce sedm rumunských titulů. Do Kluže se během kariéry dvakrát vrátil – poprvé po nepříliš úspěšném působení v německém Schalke 04 a podruhé po dvouroční anabázi v Kazachstánu.

Další pamětník posledního vzájemného zápasu dříve nastupoval na křídle, ale s věkem se přesunul do středu hřiště, kde tvoří hru Kluže. Stále zůstává mimořádně produktivní a je jedním z klíčových mužů trenéra Petresca.

Za 403 zápasů v dresu Kluže nasázel 79 gólů a 85 jich připravil pro své spoluhráče. V minulé sezóně byl s dvanácti góly a patnácti asistentem nejproduktivnějším hráčem Kluže. Deac také reprezentoval Rumunsko a ve čtyřiadvaceti zápasech za reprezentaci se čtyřikrát trefil.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články