Ve čtvrtek od 18:45 venku odveta UECL proti Kluži | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 18:45 venku odveta UECL proti Kluži

Po třech zápasech ve skupině Evropské konferenční ligy je situace v tabulce zcela vyrovnaná. Slávisté budou chtít v Kluži získat důležité body směrem k postupu do jarních bojů. Zápas vyhlíželi trenér Jindřich Trpišovský a Ibrahim Traoré, kteří už zkušenosti z Kluže mají, oba pamatují play off Ligy mistrů před třemi lety.

Po týden staré domácí porážce mají slávisté šanci na odvetu. Ve čtvrtek vyzvou Kluž v jejím domácím prostředí. Pro další vývoj skupiny G Evropské konferenční ligy to bude veledůležitý souboj.

„Ve skupině je každý ze šesti zápasů extrémně důležitý. Při vývoji skupiny a po našem posledním nezdaru s Kluží je to naprosto klíčový zápas,“ tuší trenér Jindřich Trpišovský.

„Samozřejmě je to důležitý zápas. Všechny týmy ve skupině mají stejně bodů, každý zápas je důležitý. Pro nás je to hodně důležité utkání,“ jasně vzkazuje Ibrahim Traoré.

Slávisté se vrátili na dobře známá místa. Stejné město, hotel, stadion i soupeř. Jindřich Trpišovský a Ibrahim Traoré patří mezi pamětníky tři roky starého vzájemného souboje o Ligu mistrů.

„Na dvojzápas všichni vzpomínáme, tehdy to byl první zápas a ještě jsme nevěděli, jak se to bude vyvíjet. Zrovna tady jsem si vždycky vybavoval, jak tu byla celá rodina Nica Stancia, když jsme přijeli. Bylo to asi čtyřicet lidí. Po příletu jsme si s trenéry psali sestavu, se kterou jsme tu hráli a trochu zavzpomínali, kde teď jsou,“ nostalgicky vzpomíná trenér sešívaných.

„Pamatuji si ten poslední zápas tady, ale teď jsme jiný tým. Obměnilo se hodně hráčů, není to stejné. Spousta hráčů tu už není, ale soustředíme se jen na zápas. Je pro nás velmi důležité utkání, čekají nás poslední tři zápasy skupiny a potřebujeme tenhle zápas vyhrát, abychom postoupili,“ říká jasně Ibrahim Traoré.

Sešívané trápí v poslední době produktivita, ze čtyř soutěžních utkání třikrát odešli z utkání bez vstřelené branky.

„Ve třech ze čtyř posledních zápasů jsme sice nedali gól, ale já si myslím, že musíme zůstat trochu pozitivní. Byl bych naštvaný, kdybychom neměli šance, ale myslím že jsme měli hodně šancí a naše hra nebyla špatná. Věřím, že to přijde. Musíme se pořád snažit, cvičit zakončení na tréninku a zase to přijde. Nebojím se, musíme potrénovat a gól určitě dáme, jako Slavia rozhodně,“ nepochybuje Ibrahim Traoré.

Do Rumunska s týmem neodcestovali Lukáš Provod ani Petr Ševčík, otazník se vznáší i nad startem dalších opor.

„Ondřej Lingr stále laboruje se zraněním, které měl v Olomouci, kdy trochu uspíšil návrat, protože nám chtěl pomoct. Není stoprocentně fit stejně jako David Douděra nebo Lukáš Masopust, který začal trénovat v pondělí. Peter Olayinka taky v Olomouci nenastoupil, protože nebyl v pořádku, je otázka, v jakém budou stavu, ale měli by být k dispozici,“ uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

Zápas proti Kluži začíná ve čtvrtek v 18:45, přímým přenosem ho vysílá ČT sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články